11 проблема, които само дамите с очила могат да разберат

Какви са ежедневните трудности, с които се сблъскват те?

11 проблема, които само дамите с очила могат да разберат

Спомняте ли си времето, в което бяхте деца и се молехте да не ви се налага да слагате очила, защото всички смятаха, че изглеждат нелепо? Е, то вече е безвъзвратно отминало.

Очилата се превръщат във все по-популярен аксесоар, като не говорим само за слънчевите, а и за тези с диоптър. Хората дори си купуват имитации на диоптричните очила, тъй като нямат реална нужда от тях, но искат да изглеждат по този начин.

Какви са мъките, обаче, на момичетата, които трябва да носят очила не по своя воля? Които имат истински проблеми с очите и затова е наложително почти никога да не свалят този така необходим аксесоар. Вижте кои са трудностите, които само те могат да разберат…

1. Налага им се да натъкмят някакси 3D очилата над своите с диоптър, когато отидат на кино.

2. Няма как да не ги почистват ПОСТОЯННО! В повечето случаи за това служи блузата, с която са облечени. Мръсни петна, запотяване, влиянието на околната среда са само част от факторите, които ежеминутно замърсяват иначе кристалните стъкла.

3. И именно изпотяването е най-лошият им враг. То не само замърсява очилата, но също така предизвиква тахното падане. В резултат трябва да ги повдигат на всеки пет минути, за да се уверят, че няма да се строшат на земята.

4. Вторият най-подъл враг: дъждът! Не само че дамите, които носят очила, не могат да видят нищичко пред себе си, когато вали, но и няма какво да направят, за да предотвратят това неудобство.

5. Спортуването е много по-сложна задача, когато носиш очила.

11 проблема, които само дамите с очила могат да разберат

6. А изборът на нови рамки може да се превърне в най-стресиращото начинание не само за деня, а за цялата седмица! Това е така, защото те играят ключова роля във визията и начина, по който изглежда лицето. Следователно, трябва да бъдат старателно избирани.

7. Очилата и гримът не са никак добри приятели. В единия вариант те просто ще го скрият, а в другия - ще бъде нанесен повече грим, за да не се получава това, а резултатът ще бъде претруфено и не много красиво излъчване.

8. Пиенето на кафе, чай и каквато и да било топла напитка е невъзможно, без стъклата на очилата да се замъглят.

9. Най-изнервящото нещо е, когато хората помолят да пробват очилата на една дама. Ей така, от любопитство. Няма значение, че тя не вижда нищо или вижда размазано, докато те се кипрят пред огледалото…

10. Гледането на филм или четенето на книга от легнало положение трябва да бъде внимателно обмислено - всяко едно завъртане и облягане на главата на определена страна може да доведе до чупенето на очилата.

11. Когато дамата с очила влезе на топло място директно от студената зимна обстановка, трябва да се приготви за десетина минути, докато мъглата от стъклата се изпари.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay