11 трика за хората, които носят очила

Няколко изпитани трика

11 трика за хората, които носят очила

Ако носите очила, знаете тези проблеми много добре: намирането на очилата е една от най-трудните задачи, а спирането на запотяването на стъклата е още по-трудно. Ето няколко съвета как да направите живота си по-лесен, ако носите очила: 

Намирането на очилата в тъмното

Нанесете тънка линия флуоресцентна боя на кутийката за очила. Ще ви бъде много по-лесно да ги намирате в тъмна стая. 

Изтриване на стъклата 

Най-добрият плат за почистване на очилата ви е микрофибърът. Той не драска лещите и не натрупва мръсотия. Никога не изтривайте лещите с подгъва на дрехата си: ще останат малки драскотини, които ще създадат допълнителна тежест за очите ви.

Заместване на очилата 

В случай на спешност, когато очилата не са на разположение, можете да се справите без тях. Използвайте смартфона си, за да видите подробностите по-ясно.

Измиване на стъклата 

Верото е идеално за почистване на стъклата на очилата. Не използвайте почистващи препарати, които съдържат алкохол, киселина, амоняк или белина, тъй като тези вещества увреждат защитното покритие на стъклата. 

Предотвратяване на изпотяването на стъклата 

Изпотяването на стъклата е един от най-големите проблеми на хората, които носят очила. За да предотвратите досадното замъгляване, нанесете малко сапун върху стъклата. 

Очилата не са лента за коса

Не използвайте очилата си като лента за коса - рамката ще загуби своята форма и ще започне да пада. Когато миете лицето си и в други ситуации, когато не използвате очилата си, по-добре ги свалете.

Бърз ремонт на очилата

Ако загубите винтовете, можете да използвате клечка за зъби като временно решение. Свържете двете части на очилата с помощта на клечка за зъби, докато успеете да ги поправите. 

Твърде широки или твърде тесни рамки

Ако очилата са ви широки и не спират да падат, потопете пластмасовите пластинки в края на рамката в гореща вода, докато омекнат и ги оформете така, че да се намират по-близо до главата ви. Ако пък са ви малки, отново ги натопете в гореща вода и ги огънете навън.

Частта от рамката, която е над носа

За да регулирате тези неща, поставете очилата на гладка повърхност и вижте дали са еднакви.

Формата на рамката

Ако имате очи с големи разстояния, изберете очила с дебела и изпъкнала рамка - това ще привлече вниманието към средата на лицето ви и ще направи очите ви по-близо едно до друго. Ако имате по-събрани очи, изберете рамки с декорация. По този начин очите ви ще изглеждат по-раздалечени. 

За шофьорите

Съвет за шофьорите: не оставяйте очилата на таблото, на пряка слънчева светлина. При загряването, рамките може да загубят форма си. Най-добре е да съхранявате очилата си в жабката в специален джоб. 


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay