3 приказки, които развалят връзката ви

Включително идеята за сродните души

3 приказки, които развалят връзката ви

Идеята за сродна душа или принцът на бял кон може да звучи романтично, но това са нереалистични очаквания, които биха могли да унищожат вашите взаимоотношения. Противно на това, което показват романтичните комедии и телевизионни предавания, "истинската любов" рядко ви чака на прага.

Експертът по връзките д-р Дайн Хеър обяснява, че като преследвате своето "и заживели щастливо", се обричате на провал в любовния живот и саботирате връзките си. Вместо да се съсредоточавате върху реалните връзки, вие в крайна сметка преследвате фантазия, която не съществува, и след това се разочаровате, когато партньорът ви не отговаря на вашите очаквания. Освен това, вие вероятно също ще се загубите в търсене на тези "идеални" партньори. Като ги поставяте на пиедестал, вие също оказвате натиск върху себе си, за да бъдете достоен партньор. "Учим се да пренебрегнем голяма част от себе си, въз основа на идеята, че няма да бъде приемливо в отношенията", казва Дайн. - И когато го направим, връзката приключва, защото сме загубили себе си.

1. Принцове и принцеси

Дори и да не си представяте точно рицар в  броня, надеждата, че някой ще дойде изневиделица, ще се влюбите и ще избягате заедно, все още е проблематична. Седейки и чакайки човекът да дойде, е пълно саботиране на правилния подход за намиране на подходящия човек.

На първо място, не е нужно да бъдете спасени, защото можете сами да сте силни. Второ, трябва да поемете контрола върху това, което искате и да се нуждаете от партньора, вместо да търсите предварително зададена форма за ориентиране. Не става въпрос за уреждане на това, което е реалистично; Това е за усъвършенстване на това, което работи специално за вас. "Запитайте се: какво е наистина е ценно за мен в човека, който ще бъде до мен? Ако можех да избирам, какво бих избрал? Защото всичко се върти около нашия избор, а повечето от нас не избират най-подходящото нещо за себе си.

2. "Нужда от ремонт"

Срещали ли сте някога привлекателен човек с много убедителна, сълзлива история? Не можете да направите чудо, но искате да му помогнете да си стъпи на краката и да го "поправите"? Но по този начин не си правите услуга. Всъщност, по този начин правите себе си по-уязвими към грешните типове партньори, особено тези, които се възползват от вашата доброта.

Какво щеше да е, ако всъщност имаше някой от другата страна, който да е готов да даде толкова, колкото и вие, а също така и готов да получи толкова, колкото и вие?" Той ще промени цялата динамика от първия ден.

3. Сродни души

Търсенето на сродна душа е не само нереалистично, но и вредно за вас. Ако се борите да откриете този човек, започвате да търсите причината за това, че не привличате правилните хора, в себе си. По този начин, стигате до заключението, че нещо с вас не е наред. Не се нуждаете от някой, който да определя кой сте вие и не се нуждаете от никого, за да се чувствате пълноценни. Това е изцяло ваша отговорност.

Това е част от разрушаването на една връзка, защото имате толкова много прогнози и очаквания за тях, както и те от вас, че дори не ви позволяват да бъдете този, който сте наистина и не ви позволяват да се променяте. "Всъщност става въпрос за това да бъдете себе си и да бъдете с човек, който също е себе си и давате най-доброто от себе си. Вместо да търсите Единствения, трябва да търсите човека, който има максимално много положителни качества, които вие цените.

В случай, че се чувствате напълно обезсърчени от любовта в този момент, не е нужно да възприемате връзките като нещо отвратително. Това, което трябва да направите, е да разберете, че да бъдете в една връзка е избор, а не цел. Вместо да стоите и да чакате сродната душа или очарователния принц, бъдете по-активни, вземете нещата в свои ръце и намерете щастието.


Първо и преди всичко, решете дали да бъдете във връзка е нещото, което наистина искате за себе си или нещо, което мислите, че трябва да имате. Ако отговорът ви е първият, Дайн предлага да напишете всички качества, които съставляват "перфектния партньор", включително всичко, в което вашето семейство и приятели вярват. След това погледнете този списък и определете кои от тези качества действително цените. Ако вашият отговор е вторият, живейте по най-добрия начин и обръщайте внимание на себе си.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay