3 типа приятелки, от които не се нуждаете в живота си

Пазете се от токсичните приятелства

3 типа приятелки, от които не се нуждаете в живота си

Приятелството е дар, то е искреното разбирателство, силната подкрепа и безрезервната обич между двама души. Да имате верен приятел означава, че винаги ще има някой зад гърба ви, винаги ще има с кого да споделите радостните и тъжни моменти.

Но има и приятели, от които нямате нужда. Те не са непременно лоши хора, те може би ви ценят, но в същото време ви тормозят и натоварват с негативизма си или с някое друго неприятно качество, което притежават.

Представяме ви 3 типа приятелки, от които нямате нужда. Без тях животът ви ще бъде по-спокоен и усмихнат. Запомнете, не се нуждаете от много приятели и познанства. Нужни са ви малко, но истински!

1. Негативната
Тези хора са навсякъде около нас, но когато са в приятелския ви кръг, могат наистина да скапят деня ви. Те подхождат с негативизъм към всичко, което ги заобикаля, и е доста трудно да ги видите щастливи или развълнувани заради нещо. Преди да се усетите, те ще започнат да изпиват и вашето щастие. Бягайте далеч от такива "енергийни вампири”, за да не се превърнете в същото същество.

3 типа приятелки, от които не се нуждаете в живота си

2. Клюкарката
С тази приятелка е забавно и  интересно, защото винаги знае последните клюки и може да обсъжда хората с часове. Още по-интересно става, когато се замислите дали не говори същите неща за вас пред други хора. Докъде ли стига клюкарстването ѝ? Едва ли някога ще разберете, затова е по-добре да се отдръпнете, преди да сте чули някой неприятен слух по свой адрес.

3. Пренебрегващата
Тук не става въпрос за обичайните провалени срещи, защото някой е зает или в последния момент е изникнало нещо - всички сме хора, случва се. Лошото е, когато това започне да става абсолютна практика и вие бивате пренебрегвани доста явно за сметка на всякакви други ангажименти и хора. Истинските приятели умеят да подреждат приоритетите си.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

 
7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay