4 знака, че приятелството вече се е изчерпало

Ето кога е време да спрете да насилвате нещата

4 знака, че приятелството вече се е изчерпало

Трудно е да се откажем от приятелства, които сме имали с години, но понякога е нужно. Това, че сте били на всички свои рождени дни от години насам и сте си споделяли всичко в гимназията, не означава, че животите ви непременно ще вървят в една посока. Понякога няма виновни, понякога просто хората порастват и пътищата им се разделят по съвсем естествен начин.

Има и случаи, в които просто не си заслужава да влагате толкова нерви и усилия в нещо, което просто няма да проработи. Когато започнете да прекарвате повече време в тревоги за здравината на приятелството ви, вместо да се наслаждавате на компанията на дадения човек, то значи е време да спрете да се опитвате да закрепите положението.

1. Вие сте тези, които инициират контактите
Може да звучи малко незряло, но в даден момент започва да става доста дразнещо, когато само вие сте тези, които звънят, пишат и се интересуват от това, което се случва с дадения приятел. Омръзва, когато само вие се опитвате да се свържете  с тях и едва ли не ги молите отчаяно за тяхната компания.

Обградете се с хора, които се сещат за вас, пишат ви, за да разберат как сте и намират време, за да се видите и да си поговорите.

4 знака, че приятелството вече се е изчерпало

2. Ако те пожелаят да се видите или ви звъннат, то говорят само за себе си
Обаждат ви се или ви пишат? Вие се вълнувате, че най-сетне ще наваксате пропуснатото и ще си разкажете един на друг какво ви се е случило. Проблемът е, че те всъщност не се интересуват от вашите житейски случки. Те искат да изслушате всичките им проблеми или хвалби и е силно вероятно дори да не ви попитат как сте. Не е никак честно вие да ги изслушвате, подкрепяте и съветвате, а да не получавате дори едно потупване по рамото в замяна.

3. Вие сте човекът, който организира всичко и прави планове
Не само, че единствено вие инициирате срещите помежду ви, но и вие сте тези, които ги организират и правят плановете. Да, хората са заети, имат си собствени животи и така нататък, но истинските приятели винаги намират време и желание, за да си организират някое събиране.

4 знака, че приятелството вече се е изчерпало

4. Говорили сте с тях по темата, но нищо не се е променило
Трудно е да се водят такива разговори, но понякога се налага да кажем истината. Добрите приятели ще ви разберат и ще ви вземат поука, а тези, които не намират място в живота ви, просто няма да променят нищо и рано или късно ще напуснат приятелския ви кръг.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

8 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay