4 поведения, които предричат развод

Взаимоотношенията са сложни, те са цяла наука

4 поведения, които предричат развод

Американският психолог Джон Готман изучава отношенията на хората в продължение на 40 години и установява, че има 4 опасни вида поведения, които са знак за развод. Той ги нарича "Четирите конника на апокалипсиса". Прочетете кои са те, за да запазите любовта си

Неуважение

Показатели: Един от партньорите се присмива на друг както насаме, така и на публични места. Използва обидни прякори и не цени мнението на партньора си. Казано по-просто: единият от двамата показва неуважение към другия и смята, че е по-важен.

Как да го оправите: Поставете се на мястото на другия човек и опитайте да видите ситуацията от неговата гледна точка. Всеки път, в който покажете неуважение се замислете колко много обичате половинката си.

Критики

Един от партньорите постоянно е раздразнен от грешките, които допуска другия, дори припомня подобни ситуации от миналото. Обикновено критикувания партньор чува фразата "Винаги грешиш" или "Никога не можеш да свършиш нещо както трябва"

Какво да промените? Опитайте да не бъдете агресивни. Всеки човек допуска грешки, но не е нужно да стигате до крайни заключение. Спокойно обяснете на партньорът си къде бърка и му дайте съвет как да постъпва правилно. Ако се държите по възможно най-милия начин, резултатът ще бъде много по-добър.

Отбранително поведение

Когато единият от двамата е направил нещо нередно и се опитва да се защити агресивно, за да не получи критика. Подобна ситуация се характеризира с фрази като "Това не е моя вина!", "Всъщност не трябваше да го правя" и т.н. В резултат на това другия партньор отговаря остро и нещата стават сериозни

Как да се справите: В такива случаи е много по-лесно за поемете отговорността за поведението си и да се извините. Така няма да попадате в безсмислени спорове и може да прекарате времето си, правейки по-приятни неща.

Избягване на конфликт

Когато усетят, че идва буря, някои хора предпочитат да отговорят бързо, без никакви емоции, за да избегнат конфликта. По този начин обаче те пренебрегват партньора си и показват незаинтересованост към връзката.

Какво да направите: Не избягвайте споровете и не ограничавайте емоциите си. Опитайте да разрешите проблема по възможно най-лесния и мирен начин, но не го пренебрегвайте.   

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay