5 неща, които никой не ви казва за това какво е да имаш бебе

Но ние ще ви кажем

5 неща, които никой не ви казва за това какво е да имаш бебе

Ако сте бременни в момента, вероятно сте си купили много книги за майчинството, изчели сте ги вече, гледали сте много филмчета, както и сте посетили някой и друг кърс за бъдещи майки. Но има едни неща, които вероятно не знаете и за които никой не ви подготвя. Ето кои са те.

Голямото внимание свършва в момента, в който родите

Разбира се, ще идват да ви виждат и след като родите бебчо, но вниманието е нестихващо, когато сте с големия стомах. След това вече някак си не сте толкова интересни. А и дори и да идват, го правят заради бебето, а не заради вас. Всички, включително и вашият съпруг, са обсебени от това малко човече. 

Отначало ще ви се реве постоянно, но това не значи, че имате следродилна депресия

Напоследък много модерно стана да се говори за следродилна депресия. Ако някоя майка не е в настроение, то веднага й се лепва етикет, че страда от следродилна депресия. Това, което никой не ви казва, е, че дори и да сте съвсем нормална млада майка без никакви мисли за самоубийство  или депресия, вие ще бъдете като емоционално влакче през първите седмици. В този период хормоните ви бушуват, запомнете това! 

Кърменето не е толкова лесно

Всички казват, че щом се появи бебето, вече имате мляко да го кърмите. Но това не е така! Може да отнеме дни до седмици да се появи млякото, а ако сте раждали чрез секцио и повече! Също така бебето не се ражда съвсем научено да суче. Да,, това му е инстинкт, но може да отнеме време, докато се научи да суче. 

Може да не се влюбите в бебето си от пръв поглед, но това не означава, че не ви е грижа за него

След раждането сте уморени, натоварени с толкова много очаквания от всички.. възможно е в първия момент това да ви се отрази и да не искате да прегърнете бебето си. След това нещата ще се променят и няма да искате да се отделяте от него, уверяваме ви!

Все по-малко се грижите за себе си

Дори и преди да сте държали да имате безупречен вид, да си купувате най-хубавите рокли и да сте се оглеждали във витрините на магазините, сега е твърде възможно да излизате навън със стара ликьосана тениска, без това да ви прави впечатление.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay