5 правила, които трябва да спазвате като гости на сватба

Трябва да знаете как да се държите като гости на сватба

5 правила, които трябва да спазвате като гости на сватба

Ако ви предстои да присъствате на сватба през тази година, забравете всички правила за поведение, които знаете от родителите си и от филмите. Тези правила са толкова остарели, че ще изглежда все едно се възмущавате вместо да се забавлявате.

Така че преди да облечете роклята, да обуете официалните обувки и да подготвите сватбен подарък, прочетете тези 5 по-съвременни правила за държание на сватба:

  1. Оставете телефона си

    Може да сте свикнали да заснемате всичко с телефона си-от първата целувка, до рязането на тортата и зарята. Дори и да ви изглежда нормално постоянно да имате телефон пред лицето е възможно така да развалите тези специални моменти за хората около вас и дори за двойката, която се жени.

  2. Не харчете цялата си заплата

    Сватбите са скъпи. Гостуването на сватба може да ви струва много, а ако трябва да пътувате до мястото на сватбата ще ви се стори направо непосилно. Но има начин да не похарчите цялата си заплата. Например подаръка. Не се чувствайте длъжни да дадете за подарък солидна сума пари. Разбирането, че трябва стойността на подаръка да е колкото двойката е похарчила за вашето ястие в ресторанта, е абсурдно. Отделете толкова пари за подарък, колкото можете да си позволите.

  3. Не привличайте вниманието, ако искате да си тръгнете по-рано

    Когато усетите, че ви се доспива и започнете да се прозявате, не е проблем да си тръгнете. Не е нужно да чакате, докато DJ-ят пусне последната песен или персоналът на заведение каже, че затварят. Ако си тръгвате час или два по-рано пропуснете сбогуването с младоженците. Никой няма да забележи, че се тръгвате. Мислите, че е грубо да си тръгнете така? Ако младоженците разберат, че си тръгвате по-рано биха се притеснили, така че по-добре им спестете притесненията.

  4. Не се притеснявайте ако нямате кавалер за вечерта

    Хората обикновено се чувстват задължени да отидат с някого на сватба, особено ако всичките им приятели са по двойки. Не се притеснявайте, че ще бъдете сами, особено ако сте близки с булката или младоженеца.

  5. Ако сте потвърдили поканата, трябва да отидете задължително

    Не е редно да променяте решението относно присъствието на сватбата. Така създавате много излишни разходи на младата двойка. Щом сте казали "да", трябва да присъствате, освен ако нямате основателна причина, разбира се.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay