5 растения, които ще ви помогнат да спите по-добре

Сложете тези растения в спалнята си за по-добър сън

5 растения, които ще ви помогнат да спите по-добре

Сънят или липсата на такъв е един от най-големите проблеми, с които се сблъсква всяко домакинство. Но има едно много просто и относително евтино решение, което може да ви помогне да спите по-добре- растенията.

Вече знаем, че декорът на стаята може да окаже огромно влияние върху начина, по който спите. Ето 5-те цветя и растния, които допринасят за по-добър сън:

1. Змийско растение

5 растения, които ще ви помогнат да спите по-добре

Какво прави: Хората се нуждаят от кислород цял ден, всеки ден, за да оцелеят, но постигането на по-високи нива през нощта води до още по-добър сън. Въпреки че повечето растения отделят кислород през деня и почиват през нощта, змийското растение освобождава кислород през цялото време - дори когато спите.


Как да се грижим за него: Това растение може да живее на почти всеки вид светлина. Трябва да се полива веднъж на всеки две седмици.

2. Лавандула

5 растения, които ще ви помогнат да спите по-добре


Какво прави: Има причина, поради която ще откриете лавандула в перилни препарати и различни козметични продукти: Редица проучвания през годините установиха, че красивото лилаво цвете може да ви помогне да се успокоите и да се отпуснете. Едно живо лавандулово растение ще излъчва по-силен аромат от сухата лавандула, така че добавете едно от растенията в спалнята си. Този свеж аромат ще ви осигури спокоен нощен сън.

Как да се грижите за него: Тези растения трябва да живеят на ярка светлина, така че ги оставяйте на слънчев прозорец. През лятото дори може да живее навън.

3. Спатифилум

5 растения, които ще ви помогнат да спите по-добре

Какво прави: Това растение е естествен пречиствател на въздуха, което означава, че поема всички вредни химикали, плесени, алергени и други и освобождава пречистен кислород във въздуха. Чистият въздух допринася за по-добър сън.

Как да се грижите за него: Може да се справя със слаба светлина, което означава, че е идеално за спалня без големи прозорци. Поливане веднъж седмично, но ако държите растението близо до прозореца или запазите топлината през зимата, помислете за поливането му два пъти седмично.

4. Гардения

5 растения, които ще ви помогнат да спите по-добре

Какво прави: Това цвете има прекрасен аромат, който има седативен ефект.

Как да се грижим за него: Гарденията е малко по-трудна за гледане. Необходима е ярка, непряка слънчева светлина. Листата му ще изгорят, ако светлината е прекалено силна.

5. Розов Жасмин

5 растения, които ще ви помогнат да спите по-добре

Какво прави: Не само е уникално красиво, а и миризмата му е естествен релаксатор. По-ниското безпокойство се равнява на по-спокоен сън.

Как да се грижим за него: Засаденото растение Жасмин трябва да се държи на слънчев прозорец, но не забравяйте да го поливате.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay