5 чудесни причини да правите повече секс!

Ето как може да ви помогне това приятно занимание

5 чудесни причини да правите повече секс!

Не бива да отричаме, че всички си мислим честичко за секс. Човешки същества сме и в това няма нищо лошо. Приятното занимание може да бъде повече от полезно както за тялото, така и за ума ни. Оказва се, че то държи доктори надалеч, подобрява съня, укрепва и тонизира мускулите и дори намалява риска от сърдечни заболявания.

Продължавайте да четете и ще научите още за полезните свойства на секса и защо е хубаво да се прави редовно. Някои неща може да не ви изненадат, а други наистина ще ви учудят!

1. Сближава партньорите
Сексът се основава не само на физически, но и на емоционална интимност. След оргазъм тялото ви се насища с окситоцин, хормон, който се свързва с близките отношения между хората и привързаността. Сексът засилва чувствата, които имате към човека до вас и прави емоционалната ви връзка по-стабилна.

2. Дава блясък на кожата
Кой би предположил, че сексът може да ни направи по-красиви? Докторите разкриват, че правенето на секс стимулира кръвната циркулация и допълнителното количество кислород прави кожата по-сияеща и с по-здрав вид.

5 чудесни причини да правите повече секс!

3. Повдига самочувствието
Сексът изразява привличане, а физическият израз на това привличане ни кара да се чувстваме специални и желани, а това е чудесно за самочувствието ни.

4. По-къса и лека менструация
Ето как работи този трик - матката на жената получава мини контракции по време на секс, а тези спазми й помагат да се отърве по-бързо от кръвта и тъканите, което значи, че менструацията ви може да бъде по-кратка, ако правите повече секс. А това винаги е добра новина!

5. Оргазмите ни правят по-умни
Проучвания показват, че оргазмът увеличава притока на кръв, кислород и полезни вещества към мозъка. Подреждането на пъзели стимулира определени части от мозъка, а сексът влияе страхотно на цялото ни сиво вещество!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

11 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay