6 глупави стереотипа за любовта, на които да не вярвате

Не им робувайте

6 глупави стереотипа за любовта, на които да не вярвате

За любовта съществуват толкова много митове, че човек се обърква. Има няколко стереотипа, които ние искаме да разбием и да ви покажем, че не бива да им робувате. Любовта трябва да е свободна и истинска. Всичко друго, насадено от филми, книги и поеми, е глупаво.

Стереотип 1: В идеалните отношения хората не се карат

Напротив, карат се и още как. Караниците не са признак на това, че отношенията са зле, а по-скоро на това, че има тръпка и не са угаснали. Дори да сте си много близки, никога няма да сте на едно и също мнение за всичко.

Стереотип 2: Идеалните двойки винаги се женят

Не е задължително. Трябва да спрете с мисълта, че, щом се обичате и разбирате, задължително ще се видите в булчинска рокля и ще подпишете. В крайна сметка това са просто едно тържество и подпис. Много двойки решават да не се оженят, но връзката им просъществува и живеят щастливо заедно. С подпис или без подпис - къде е разликата?

Стереотип 3: Във връзката мъжът изкарва парите, а жената се грижи за домакинството

Това отдавна не е така. Трябва да има определена равномерност в разпределянето на задълженията, за да върви всичко по ноти. Вече много жени са се заели да правят кариера, а мъжете домакинстват. Не бива някои дейности да се представят като мъжки, други като женски.

Стереотип 4: За идеалния партньор други не съществуват

Не, те съществуват, ние ги забелязваме, отбелязваме, че са привлекателни и дотам. Границата е тънка. Верен партньор не значи такъв, който не се е заглеждал никога в живота си,а такъв, който е видял и толкова. Гледането и действията са две различни неща.

Стереотип 5:  Любимте се разбират почти без думи

Много хора си мислят, че партньорът им може да прочете мислите им и затова често не говорят за проблема, защото мислят, че е очевиден. Не, не е. Говоренето е едно от най-важните неща в една връзка.

Стереотип 6: Мъжът и жената са две половинки на едно цяло

Според този стереотип когато човек е сам, той не е пълноценен, а това изобщо не  е така. "Ние" означава допълване, себеотдаване, вървене в една посока, но не означава, че не можеш да живееш само като "Аз".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay