6 отличителни белега на фалшивите приятелки

Ето как да разпознаете истинските хора в живота си

6 отличителни белега на фалшивите приятелки

Всички знаем, че приятелите са голямо богатство и няма нищо по-безценно от няколко добри и истински другари, с които да споделяме доброто и лошото. Трябва да ценим страхотните хора, които имаме в живота си, но също така трябва да се научим да отсяваме онези, които не са съвсем истински и искрени.

Има хора, които не заслужават своето място в живота ни, защото не са точно това, за което се представят. Нямаме нужда от приятели, които са до нас само в хубавите моменти. Нямаме нужда от хора, които се преструват, че са до нас, а в същото време се опитват да извлекат някаква полза. Има токсични хора, с които трябва да се разделим. Ето как да познаете фалшивите приятели!

1. Те са ваши приятели, когато е изгодно и удобно
Има ли хора, които са до вас само в хубавите ви моменти? Само в дните, в които всичко е забавно? Единствено в моментите, в които правите парти, черпите и се раздавате? Да, със сигурност се сещате за някой човек, който офейква, когато нещата станат по-напечени и никога не е до вас, когато имате нужда от малко емоционална подкрепа. Сбогувайте се с тези хора!

6 отличителни белега на фалшивите приятелки

2. Виждали сте как използват хората около себе си
Може да използват и вас, без дори да подозирате. Всъщност, най-вероятно е точно така! Може би тази ваша приятелка е хвърлила око на някой от компанията ви и иска просто да стигне до обекта на желанията си чрез вас? Поводите могат да бъдат много и най-различни, но едно е сигурно - използват ли други хора, ще използват и вас в един или друг момент.

3. Ужасни слушатели са
Фалшивата приятелка не се интересува от проблемите ви. Тя обича да говори само за себе си, а всичко, което ѝ казвате, просто прелита край ушите ѝ. Тя не се опитва да ви помогне или да ви даде съвет. Всичко, което прави, е да насочва вниманието само и единствено към себе си и да омаловажава тревогите ви. Хора, които ви карат да се чувствате зле, нямат място в живота ви!

4. Правят шеги за ваша сметка
Да, всички приятели се шегуват и си спогаждат номерца, но има една тънка граница, която не бива да бъде преминавана, защото иначе нещата започват да изглеждат грозно и нечии чувства биват наранени. Ако някоя ваша приятелка постоянно се шегува с вас, но шегите ѝ ви приличат повече на злобни коментари и ви боли от думите ѝ, признайте пред нея, че не се държи коректно и оставете това "приятелство”.

6 отличителни белега на фалшивите приятелки

5. Не уважават мнението и чувствата ви
Истинските приятели винаги ще уважават вашите избори и чувства. Те няма да ви съдят прекалено сурово, а ще се опитат да ви покажат пътя, ако смятат, че сте загубили посоката си. Фалшивите приятели се надсмиват над решенията, с които не са съгласни, и винаги искат нещата да стават по техния начин.

6. Не се радват за вас, когато ви се случват хубави неща
Истинското приятелство означава да се радваш за успехите на приятелите си и да празнуваш всяка тяхна победа. Фалшивите приятели се опитват да омаловажат труда и постиженията ви и дори завиждат на успехите ви. Ако имате неприятното усещане, че някоя ваша приятелка не се радва искрено на постиженията ви, то тя няма място в живота ви.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

48 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay