6 съвета за връзката с човек, който има дете

Не е толкова страшно, колкото звучи

6 съвета за връзката с човек, който има дете

Не е тайна, че връзката с човек, който има деца е много по-различна от връзката със свободен мъж. Късните срещи, спонтанните преспивания и свободата да правите каквото си поискате ги няма. Плюс това трябва да се справите с мисълта, че вашият любим има и други приоритети в живота, освен вас.

Голямо предизвикателство е да се срещаш с родител. Потребностите и графиците на детето ще влияят на вашите срещи. Ще има провалени планове, отменени уговорки и други подобни, неприятни неща. Освен това, човекът до вас ще се допита до децата си за това какво мислят за връзката.

Това не означава, че не трябва да се срещате с човек, който има деца, просто трябва да знаете, че е много различно и да бъдете подготвени. Ето няколко ценни съвета:

1. Имайте реалистични очаквания

Това, че вие двамата се разбирате, не означава, че децата ще ви харесат. А това може да бъде сериозен проблем, дори причина за раздяла. Има шанс децата да ревнуват от вас и да опитат да саботират връзката ви. Трябва да бъдете наясно с този факт, преди да се влюбите прекалено много.

2. Трябва да разбирате половинката си за това, че не може винаги да бъде с вас

Децата изискват много енергия, внимание и фокус, особено ако са малки. Това може да затрудни вашия любим постоянно да отговаря на обажданията и съобщенията ви. Децата са приоритет и понякога на хората им е трудно да го осъзнаят. Препоръчително е да обсъдите това още в началото на връзката, така че и двамата да имате реалистични очаквания за бъдещето.

3. Нещата може да се случват по-бавно, отколкото ви се иска

Вашият партньор просто взима предвид мнението на децата си, когато става въпрос за запознанства и срещи с нови хора. Поради тази причина е разбираемо да бъде предпазлив относно въвеждането на ново лице в уравнението. Плюс това по-бавното случване на нещата ще ви даде време да приемете нещата такива, каквито са. Освен това, така децата ще имат време да свикнат с мисълта и да ви приемат по-лесно.

4. Внимавайте какво казвате за децата

Децата са най-важното нещо в живота, така че е нормално той да говори за децата си постоянно. Добре е да задавате въпроси и да се интересувате, но внимавайте какво казвате, защото вашият партньор може да приеме изказа ви като критика.

5. Бъдете неутрални по отношение на бившата му

Ако бившата е още в картинката, нещата стават сериозни и ще трябва да имате някакви контакти. Лошите отношения с нея и отказа за комуникация ще доведат само до проблеми.

6. Не настоявайте да се запознаете с децата

Това е много изкусително, като се има предвид, че един ден може вие да се грижите за тях, но не бързайте. Не настоявайте прекалено и оставете това решение на вашата половинка. Децата са негови, така че най-добре ще прецени кога тази среща ще бъде най-подходяща.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay