7 неща, които да не правите, когато ползвате приложения за запознанства

7 неща, които да не правите, когато ползвате приложения за запознанства
Canva

Независимо дали сте привърженик или не, онлайн запознанствата стават все по-популярни. Все повече хора използват приложения като Tinder и Bumble или сайтове като OKCupid и Match.com, за да намерят следващия човек, с когото да излязат на среща.

Но как трябва да се държите, когато флиртувате онлайн? Какво в никакъв случай не трябва да правите?

Това са седем неща, които е добре да избягвате, когато ползвате сайтове и приложения за запознанства:

Споделяне на лична информация веднага: Не споделяйте прекалено бързо лични данни като адрес, телефонен номер, работодател или други подробности за личния ви живот. Запознанствата трябва да се развиват постепенно и да се изгражда доверие преди споделяне на по-лични данни.

Доверяване на непознати без предпазливост: Внимавайте с хора, които бързо изразяват силни чувства или искат пари. Не вярвайте сляпо на непознати хора и бъдете предпазливи преди да се ангажирате с финансови или други сериозни ангажименти.

Игнориране на сигналите за предупреждение: Внимавайте за сигналите за предупреждение за потенциално опасно поведение или несъответстващи коментари. Не игнорирайте интуицията си и действайте разумно, ако нещо предизвиква съмнение у вас.

Слепо вярване на профили и снимки: Не се доверявайте изцяло на визуални впечатления. Снимките и профилите в интернет могат да бъдат лесно манипулирани. Винаги се стремете към реални срещи, за да се уверите в истинската личност на човека.

Изолация при първа среща: При първата среща избягвайте да сте изолирани на непознати места. Винаги избирайте обществени места и сигурни среди, докато не изградите доверие към съответната личност.

Използване на слабо сигурни пароли: Осигурете силни и уникални пароли за своите акаунти, за да предотвратите неоторизиран достъп. Избягвайте използването на общи пароли, които може лесно да се отгатнат.

Непредпазливо споделяне на снимки: Не споделяйте компрометиращи снимки или лични материали с хора, които не познавате достатъчно добре. Винаги помнете, че материалите, които споделяте в интернет, могат да бъдат трудно контролирани и разпространявани.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay