7 неща, които не трябва да правите след раздяла

Изключете тези практики от живота си след раздяла и ще се справите с положението много по-лесно

7 неща, които не трябва да правите след раздяла

Раздялата с някого е крайно неприятно нещо. В нея са намесени толкова много чувства, емоции и размишления, които ни натоварват психически и ни карат да изпитваме противоречиви усещания.

Причината е, че след толкова голяма промяна в живота си често сме объркани и изпитваме затруднения да отсеем доброто за нас от лошото. В такива моменти винаги е хубаво да имаме едно на ум за всички онези глупави неща, които можем да свършим, а по-късно да съжаляваме.

Подбрали сме класация от 7 неща, които в никакъв случай не трябва да правите след раздяла. Знаем, че повечето от тях звучат съвсем невинно, но в комбинация с несигурност, колебание и тъга, могат да бъдат страшно опасни!

1. Не се утешавайте с хапване
Храната определено може да оправи настроението ви. Особено ако е под "храна" се разбира "много, много шоколад". Причината за това е, че когато се храните изпитвате краткотрайно чувство на задоволство и наслада, които притъпяват лошото настроение или тъгата. Въпреки това, ако скоро сте се разделили с гаджето, ние ви съветваме веднага да заключите хладилника си! Моментната утеха, която хапването ще ви донесе, изобщо не си заслужава самосъжалението и ядът, които ще изпитате, когато осъзнаете, че не можете да закопчеете копчето на дънките си или да вдигнете ципа на любимата си рокля.

2. Не го молете да се върне
Още един много важен съвет, който можем да ви дадем - в никакъв случай не му се молете да размисли и да се върне при вас. Опитите ви са обречени на провал, а единственото нещо, което ще постигнете, е задълбочаване на собствените ви тъга и разочарование.

Щом вашият доскорошен любим е решил да си тръгне, то той го е обмислил добре и е преценил предимствата и недостатъците от решението си. Оставете му време да си помисли. Първите дни след раздялата са бурна смесица от различни чувства и емоции и нито един от двама ви не може трезво да прецени ситуацията.

7 неща, които не трябва да правите след раздяла

3. Не мислете, че е настъпил краят на живота
Когато човек се намира под емоционално напрежение, често се случва да си мисли, че щастливите дни от живота му са свършили завинаги. Това, разбира се, не е вярно. Една раздяла не означава края на света, а по-скоро ново начало. И вие трябва да мислите точно по този начин. В противен случай ще прекарате твърде много време облени в сълзи в затъмнената си спалня, пропускайки всички хубави неща, които се случват навън.

4. Не се затваряйте в себе си
В никакъв случай не се откъсвайте от околния свят като изключите телефона си и не отговаряте на безбройните мейли от обезпокоени за вас приятели. Никой не казва, че трябва да разказвате на всички за личната си драма, която преживявате, но не забравяйте, че истинските приятели ви мислят само доброто и искат да ви помогнат. Ще се удивите как малки неща като филм на ужасите с най-добрата ви приятелка или домашно приготвени курабийки от братовчедка ви, могат да свършат чудеса и да повдигнат духа ви.

5. Не се хвърляйте в краткотрайни авантюри
Щом вече сте извън връзка, не е изключено да ви се прииска да започнете да излизате с различни мъже за по една-две вечери. Причината е, че по този начин отвличате мислите си от разбитото си сърце и се впускате в краткотрайни състояния на приповдигнатост и еуфория - емоции, които изпитваме, когато се вълнуваме за нещо.

Идеята за подобни срещи не е много добра, защото отивате на тях с идеята да накарате бившия си да ревнува и да си ви поиска обратно, а не с мисълта да започнете нова връзка.

6. Не бъдете отмъстителни
Не търсете неща от общото ви минало, които могат да злепоставят бившия ви пред общи приятели или колегите му, само защото се чувствате наранени. Подобен ход би злепоставил само и единствено вас. Разберете, че раздялата е била трудна и за него, защото, ако той е поел инициативата да сложи край на връзката ви, не се гордее с факта, че ви е наранил. Не го обвинявайте за това, че е решил да преследва щастието си.

Също така, не се опитвайте да саботирате новата му връзка чрез SMS-и, снимки, случайни срещи и т.н. В крайна сметка, хубаво е да знаете, че всичко се връща.

7. Не се отдавайте на алкохола
Алкохолът няма да реши нито един от проблемите ви. Нещо повече - може единствено да ги увеличи, защото човек върши глупости, когато е объркан и пиян. Повярвайте ни, след тежка раздяла нямате нужда от кадър, на който сте легнали върху бара с наредени по корема шотове. Нито пък от отвратителна снимка на сладострастна целувка с напълно непознат, която се разпространява в социалните мрежи.

За още полезни съвети, станете част от Jenite.bg във Facebook!

10 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay