7 храни за изпепеляващ секс

Плодове, зеленчуци и други храни, които повишават либидото ни

7 храни за изпепеляващ секс

Търсите начини да възпламените тръпката в леглото? Понякога неконвенционалните средства и техники не са сред най-добрите помощници в подобно начинание. Вместо тях заложете на романтична вечеря с меню от специално подбрани храни, които са изпитани афродизиации от векове наред.

Предлагаме ви и няколко примера за подобни, провокиращи и подобряващи сексуалните желания и живот, хранителни продукти, които показват незабавни резултати!

Цитруси
Всички цитрусови плодове са богати на витамини С и В9, както и на антиоксиданти - вещества, изключително полезни за мъжката репродуктивна система. Заменете сладкарската сметана и течния шоколад по тялото с резенчета портокал, розов грейпфрут или мандарини и ще се наслаждавате на още по-дълготрайни и горещи страсти.

7 храни за изпепеляващ секс

Рукола
Позната още в Древния свят и античността, руколата е смятана за мощен афродизиак сред жителите на Древен Рим. Първоначално растението е използвано като подправка, но впоследствие неговите семена се превърнали в незаменим помощник в "най-интимния” живот на хората.

Едва през последните векове обаче учени разгадават тайната на аргулата, както още е познато растението. Те отдават заслугата за положителния ефект от употребата му на минералите и антиоксидантите, съдържащи се в него. Те се борят с вредните вещества, постъпващи в тялото ни, които освен на организма ни пречат и на сексуалната ни дейност.

Смокини
Узрелите плодове на това растение са незаменимо средство за повишаване на либидото. Те съдържат в себе си едновременно разтворими и неразтворими фибри. Веществата и от двата вида освен че снижават нивото на холестерола в кръвта и имат благоприятстваща роля срещу запек и стомашните разстройства извършват още две магически преимущества върху сексуалния ни живот. Те повишават желанието ни за секс и подобряват структурата на семенната течност при мъжете.

Ягоди
Редица изследвания са потвърдили ефекта на червения цвят върху възприятията ни. Не случайно жени, облечени именно червено, изглеждат много по-привлекателни в очите на мъжете. Ето защо плодове и зеленчуци, характеризиращи се с червените си палта, имат способността да събудят у всекиго неговата Афродита.

Особено полезни за целта са сочните и добре узрели ягоди, които са богат източник на фолиева киселина и витамин В, който редуцира риска от различни аномалии по време бременност и повишава качеството на спермата.

Гарнирани и поднесени с шоколад или сметана (или пък с цитрусови резенчета), ягодите ще са основният елемент в сексуалния ви сценарии.

7 храни за изпепеляващ секс

Авокадо
Дали ацтеките, асоцииращи авокадото с мъжките семенни жлези заради формата на плода, са били наясно и с неговата повишаваща либидото функция? Може би да. Но научно погледнато, причината авокадото да е един от най-силните афродизиаци, са големите му  количества ненаситени мазнини, които са полезни за сърцето и артериите. А всичко, което благоприятства за равномерния сърдечен ритъм, влияе положително и на циркулиращата в тялото ни кръв да достигне на правилните места. Това обяснява и защо господа, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, са два пъти по-предразположени към еректилна дисфункция.

Бадеми
Различните вещества и минерали - като цинк, витамин Е и други, съдържащи се в бадемите, правят тези храни изключително силен стимулант както за игри под завивките, така и за сексуалното възпроизводство. Хапвайте по 100 грама бадеми на ден против укротяване на страстите в леглото!

Морски дарове и риба
Стане ли въпрос за морски дарове и техния ефект върху половия живот, то скаридите са най-ефикасният афродизиак от всички. Причината се крие в съдържанието им на цинк, който укрепва имунната система, но играе и важна роля в развитието и съзряването на сперматозоидите, както и в продукцията на мъжкия полов хормон тестостерон.

За да се радвате на здрава сексуална връзка, освен на скаридите е нужно да наблегнете и на по-мазните риби, каквито са сьомгата, херингата и скумрията, които са богати на омега-3 мастни киселини.

7 храни за изпепеляващ секс

Още сексуални съвети ще намерите на Jenite.bg във Facebook.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay