8 житейски урока, които всяка майка предава на детето си

Мама знае най-добре!

8 житейски урока, които всяка майка предава на детето си

Майката е най-специалният човек в живота ни. Тя ни е толкова близка, че успява едновременно да ни обича безрезервно и да ни дава важни уроци, които ни дразнят и невинаги разбираме, но накрая се оказва, че са били до болка верни и толкова нужни.

Колко често ви се е случвало да си кажете "мама беше права”? С годините все повече започваме да осъзнаваме, че няма по-мъдри слова от майчините. Важното е, че човек се учи, докато е жив, и никога не е късно да последваме съветите на мама.

Ето и няколко от нещата, за които майката се оказва напълно права.

1. Винаги си взимайте връхна дреха
Майките се оказват доста добри синоптици  - в детството винаги познаваха, че в края на вечерта ще треперите от студ. Вече си знаете урока и спазвате мотото "Връхна дрешка не е тежка!”

8 житейски урока, които всяка майка предава на детето си

2. Нуждаете се от малко, но верни приятели
Качеството винаги трябва да бъде над количеството - още един ценен майчин урок, който с времето ни става все по-ясен.

3. Парите не растат по дърветата
Майките ни повтарят това още от ранна детска възраст, но думите придобиват повече смисъл, когато започнем да изкарваме прехраната си сами и осъзнаваме защо мама е искала да ни научи да харчим разумно.

4. Яжте си зеленчуците
В един момент започвате да осъзнавате, че няма как да живеете само на пица и бургери, в противен случай стомахът ви ще се превърне в балон и ще отлети нанякъде. Тогава зеленчуковата супа на мама става по-ценна и от злато, а салатата е все по-предпочитано меню.

5. Купувайте си удобни обувки
Майка ви винаги се е старала да ви намери възможно най-удобните обувки, които невинаги изглеждаха чудесно, но пасваха на краката ви идеално. Сега сами избирате обувките си, които изглеждат страхотно, но един час с тях е равен на три дни болка и доживотни белези. След подобна грешка комфортът отново се превръща в приоритет.

8 житейски урока, които всяка майка предава на детето си

6. Сънят е важен
Може и да не ви се струва така в началото, когато живеете сами, купонясвате до сутринта и накрая имате още сили. Но сънят постепенно се превръща в много добра идея, когато да бъдете като зомби на работа не е опция. Тогава ще се сетите са думите на мама, че 7-часовият сън е жизненоважен.

7. Не бързайте да пораствате
Знаете, че ще бъдете дете само веднъж, но въпреки това бързахте да станете големи. Всички осъзнаваме тази истина едва когато пораснем и си спомним с носталгия отминалите безгрижни години.

8. И това ще мине
Може за момента да е трудно да го повярвате, но цялата гадост, през която преминавате в един или друг момент от живота си, ще премине, за да отстъпи място на нещо по-добро. Помните ли, когато ви скъсаха на онзи изпит? Или когато фризьорката отряза половината  ви коса? Да, всичко минава!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay