8 начина да свикнете с ранното ставане

8 начина да свикнете с ранното ставане

Искате да свършите много работа през деня, но не можете да ставате рано? Следващите осем стъпки може да са ви от полза, за да станете по-ранобудни:

1. Дневна светлина

Ако стаята ви е тъмна, вероятно ще останете да спите още малко. Докато слънцето не влезе в стаята и ще пренавивате алармата, в стремежа си да хванете още 5 минути сън. В действителност, това събуждане е много по-изтощително от това да положите усилие и да се събудим рано.

2. Сутрешна напитка

Топла вода с лимон, джинджифил и мед ще повлияе добре на храносмилателната ви система, което ще ви освежи и подготви за начало на деня. Подобрява имунната система и помага за регулиране на килограмите.

3. Весели песни

Малко музика в ранните сутрини вдига тонуса. Честно казано, можете да отметнете всичките си домашни задължение и няма дори да сте усетили. Не се срамувайте да се пораздвижите и да потанцувате като дадете старт на усмихнат ден.

4. Пълноценна закуска

Никога не може да имате максимално ползотворен ден, ако преди това не сте закусили добре. Не случайно, всички казват, че закуската е най-важното хранене от деня. Добрата закуска ви дава енергия през целия ден.

5. Време за любов

Сутрините са само ваши, преди всички други да са се събудили. Най-хубавото е, че това е моментът, в който можете да направите нещо, за хората, които обичате, като закуска например.

6. Какво прави света през това време?

Ако не обичате да гледате новини, отворете някое онлайн списание и прочетете някоя интересна статия. Или сега е дошъл момента да прочетете онзи роман, за който все не ви остава време?

7. Направете си списък със задачи за деня

Отделете 5 минути, за да запишете какво трябва да свършите през деня. Наистина помага да систематизирате програмата си и да подредите мислите си. Освен това, ви помага да свършите повече неща преч деня.

8. Упражнения

Ако не сте фенове на фитнеса, упражненията или спорта, 30 минутна разходка също ще свърши работа. Помага за по-добра циркулация на кръвта, подобрява метаболизма и не на последно място - държи ви в добра физическа форма.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay