8 признака, че сте попаднали в капана на манипулатор

Повечето от нас знаят какво е чувството да бъдеш манипулиран

8 признака, че сте попаднали в капана на манипулатор

Емоционалното влияние може да бъде силно оръжие и много хора знаят как да го използват. Ето 8 знака, по които можете да познаете, че сте попаднали в капана на манипулатор

1.Те подкопават собствената ви вяра в здравия ви разум

Манипулаторите са невероятно талантливи лъжци. Те могат да ви убедят, че не са направили нещо, дори ако сте ги видели със собствените си очи. Могат да ви накарат да започнете да се съмнявате в собствената си преценка и здрав разум. Любимият им начин да се измъкват, е да ви убеждават, че всичко е във вашата глава.

2.Действията им противоречат на думите им

Манипулаторите казват това, което искате да чуете, но действията им са съвсем различни. Те се преструват, че винаги биха ви помогнали, но когато дойде момента си измислят различни оправдания.

3.Те злоупотребяват с чувството за вина

Те използват чувството за вина на хората за тяхна изгода. Манипулаторите са способни да ви убедят, че всичко, което правите е грешно  и че всичко лошо, което ви се случва е по ваша вина.

4.Преструват се на жертви

Манипулаторите никога не са виновни за нищо. Каквото и да се случва някой друг е виновен, а те са жертви. Те никога не поемат отговорност.

5.Винаги бързат

Независимо дали става въпрос за бизнес или за някакъв личен въпрос, манипулаторите винаги действат много бързо. Те споделят важни новини бързо и очакват същото от вас. Правят се на уязвими  и разстроени, но това е само за да ги допуснете до себе си.

6.Склонни са да помогнат, само за да им бъдете задължени  по-късно

Биха направили всичко, само за да им бъдете длъжници до живот.

7.Винаги се чувстват по-зле от вас

Каквото и да споделите, винаги омаловажават проблемите ви и казват,че те имат по-сериозни и нямате право да се оплаквате.

8.Знаят слабите ви места и ги използват срещу вас

Ако не сте удовлетворени от теглото си, например, те постоянно повтарят, че не се храните правилно и не спортувате. Ако сте притеснени за предстоящо събитие, те ще направят така, че да се чувствате още по-притеснени. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay