8 черти на характера, които развалят семейния живот

8 черти на характера, които развалят семейния живот

Не всеки е благословен с добър характер. Всеки човек има уникална личност и има своето собствено разбиране за това как да се справи с трудностите. По-лесно да се стигне до разбирателство, ако хората се уважават взаимно и правят компромиси, вместо да създават допълнително напрежение.

  1. Навикът да взимате решение за двамата

    Въпреки че понякога може да е наистина хубаво някой да реши всичките ви проблеми и да ви позволи да не се притеснявате за нищо, това не винаги е знак за любов. Ако някой взима всички решения, вместо вас през цялото време и не взема под внимание вашето мнение, струва си да си зададете въпроса дали този човек наистина го е грижа за вас или просто чувства нуждата да доминира.

  2. Желание за контрол върху всичко

    Някои хора обичат да планират. Те се чувстват спокойни и сигурни, когато имат план и когато всичко върви според техния план. Въпреки това, ако човек проявява контролиращо поведение и неговото или нейното желание да контролира всичко ви пречи да се чувствате спокойни и сигурни, това е нещо, което си струва да обсъдите с партньора си.

  3. Оправдаване

    Взаимното уважение е основата за здрави отношения. Ако двама души се чувстват комфортно със своите партньори, те започват да живеят почти синхронизирано. Ако един партньор поиска от другия да изхвърли боклука, например, другият ще се съгласи, защото той или тя се интересуват от поддържане на връзката хармонична. Но когато единият постоянно си намира оправдания, това вече е проблем.

  4. Зависимост

    Не си струва изграждането на взаимоотношения, в които един от партньорите зависи от другия. Финансовата зависимост в отношенията е доста обичайна, но може да доведе до много проблеми. В началото и двамата партньори не обръщат голямо внимание на разликите, тъй като и двамата се фокусират повече върху чувствата си един към друг. Но след като страстта намалее, финансово зависимият партньор може да започне да се чувства неудобно. Ето защо е по-добре двамата партньори да са финансово независими един от друг и да са горе-долу на едно и също ниво. Връзката може да не просъществува, ако има огромна разлика между равнищата на образование, финансовото положение и интересите на партньорите.

  5. Поучаване и критикуване

    Свикваме да бъдем критикувани, тъй като получаваме критики навсякъде- в работата, вкъщи, в училище и т.н. Ето зашо критиката е нещо, което не искате да чуете от партньора си.

  6. Задържане на гнева

    Може би тази черта на характера е една от най-лошите. Лесно е да живееш с човек, който бързо забравя кавгите и е първият, който предлага примирие. Но ако партньорът ви не може да забрави нещо, което се е случило миналата година и ви напомня за вашите неуспехи няколко пъти на ден, това е добра причина да говорите с него или нея.

  7. Навик за проверки

    Дългосрочните взаимоотношения са изградени на взаимно уважение и връзката не може да оцелее без него. Не е нужно да драматизирате ситуацията или да правите сцени на ревност от нищото. Ако имате някакви съмнения, просто говорете с партньора си за това, как се чувствате.

  8. Нетърпение

    Понякога е невъзможно да получите всичко, което искате точно, когато го искате. Търпението е добродетел и често е необходимо да чакате известно време, преди да можете да направите нещо или да получите нещо, което искате. Много млади двойки често се оплакват, когато не виждат веднага желаните резултати. Само след известно време хората осъзнават, че ускоряването на нещата може да донесе повече вреда, отколкото полза на взаимоотношенията. Търпението играе ключова роля в отношенията.

     Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay