9 неща, които винаги трябва да останат скрити

Ето кои са нещата, които винаги трябва да пазите в тайна

9 неща, които винаги трябва да останат скрити

Едно от най-мъдрите неща, които можете да направите в живота си, е да пазите тайните за себе си. Едно от най-глупавите? Да очаквате от други хора да пазят тайните ви. Някои теми трябва винаги да остават табу, дори когато говорите с най-близките си приятели. Както се казва "Имате право да мълчите, всичко, което кажете ще бъде използвано срещу вас". Ето кои са нещата, които трябва да пазите в тайна:

1. Караници с роднини

Ваденето на кирливите ризи пред хората ще ви донесе облекчение, но за кратко. В следващия момент ще ви се иска да не сте си отваряли устата. От каквото и да е породен спорът и каквито и да са отношенията ви, членовете на вашето семейство винаги ще са ви най-близките хора на света. Рано или късно ще се сдобрите. Обаче, неприятният послевкус от компрометирането на вашето семейство пред непознати ще продължи дълго време, така че е по-добре да се отървете от проблема и да запазите всички подробности за такива конфликти в тайна.

2. Проблеми с децата

Родителите, които се оплакват от децата си, изглеждат глупави. В края на краищата не са ли виновни за това, че са отгледали такива деца? Не бързайте да кажете на приятелите си колко сте изморени от плащането на дълговете на възрастния си син или от очакването на дъщеря ви да се омъжи. Винаги, когато споделяте такива проблеми с някого, не забравяйте, че всеки член на семейството (включително и семейната котка) ще чуе обновена и украсена версия на историята.

3. Броят на сексуалните партньори

Мъжете, които са имали голям брой сексуални партньори, са "мъжкари", "завоеватели" и т.н., жените обаче са "леки жени", "недостойни за уважение" и т.н. Дори ако сте само в женска компания, не споделяйте броя на сексуалните си партньори и не разказвайте подробности за сексуалния си живот, защото може да си спечелите репутация на лека жена. Ако желанието ви да говорите за това е твърде силно, опитайте да не изпадате в излишни подробности.

4. Нещата, които възбуждат партньорът ви в леглото

Сексуалните фантазии на човек са една от най-интимните страни на личността му. Хората рядко споделят такива неща с други, освен с техните любовници / съпрузи, което е напълно разбираемо: повечето неща са много неудобни. Чрез разкриването на тези тайни на непознати, вие предавате доверието на партньора си. Помислете за това: бихте ли се радвали да се окажете в такава ситуация, в която постоянно виждате подигравателни погледи?

5. Изневери

Изневярата е сериозно престъпление, чиято цена може да бъде загубата на семеен живот и щастие. Ако сте открили изневерите на вашия съпруг без външна помощ и никой от вашите колеги, приятели и познати не е наясно с факта, тогава, докато не вземете окончателното решение (дали да останете при мъжа си или да получите развод), най-добре е да не правите това всеизвестен факт. В противен случай отношението на вашите приятели към него или към вас може да се влоши. Още по-важно е, че ако решите първо да се разделите с партньора си и след това да му простите, да се съберете ще бъде много по-трудно, ако всички знаят причината за първоначалната ви кавга.

6. Конфликти със свекървата

Борбата между снаха и свекърва (обикновено за вниманието на мъжа) не може да се избегне и обикновено продължава цял живот. Дори най-съвършената свекърва е способна да вбеси снаха си, дори само с присъствието си в къщата. Все пак, опитайте да останете спокойни и не забравяйте, че това е човекът, който е дал живот на любимия ви мъж. Ако все пак отношенията ви се сринат, споделянето с когото и да било няма да разреши проблемите. Най-добрият подход е да обсъдите проблема със съпруга си и да измислите план за действие.

7. Недостатъците и странностите на партньора ви

Когато сте с един човек, тряба да го приемете с всичките му силни страни и недостатъци. Това означава да бъдете с него и да го цените такъв, какъвто е. Ако изберете да разкриете информация за здравословните проблеми на съпруга ви, необичайните физически особености или лоши навици на непознати, това ще бъде много долна постъпка. Освен това ще го нараните много, ако това достигне до него.

8. Финансови грешки

Загубата на пари вероятно е сред най-болезнените, но безценни, преживявания. Важното е да се научите от грешките си, без да ги правите обществено достояние. Казвайки на всичките си приятели, че сте станали жертва на финансова измама или сте изгорени на фондовия пазар, това означава, че признавате финансовата си неефективност. В такъв случай, можете да бъдете сигурни, че приятелите ви повече няма да ви дадат пари на заем, например.

9. Семейни тайни

Ако се вгледате внимателно, във всяко семейство има поне един човек с поведенчески проблем. Например това, че вторият ви братовчед е пристрастен към наркотиците е много завладяваща история, но ако я споделите с някого, той ще бъде с етикет до края на живота си, благодарение на вас.

Както всичко останало, приятелите също имат срок на годност. В крайна сметка, взаимоотношенията между вас и вашите приятели може да се развалят, или просто да изчезнат. Ето защо, след като веднъж сте отворили сърцето си към някого, може силно да съжалявате за това в бъдеще. Така че определено не трябва да бързате да споделяте всичките си тайни.

Ето един прост, но ефективен трик, който ще ви помогне да държите устата си затворена. Всеки от нас има някакъв личен "цензура" - човек, в чието присъствие никога няма да кажете нещо. Това може да е вашата майка, съпруг или шеф. Следващият път, когато искате да споделите семейните си проблеми с приятел, просто си представете, че този "цензура" човек е наблизо и чува всяка дума. Ако смятате, че ще кажете нещо, което този човек няма да одобри, насочете разговора другаде.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay