9 неща, които да премахнете от живота си, за да бъдете здрави

9 неща, които да премахнете от живота си, за да бъдете здрави

Много от нас искат да подобрят начина си на хранене и начина си на живот като цяло, но това не се получава само като изключим от диетата си сладкишите и вредната храна. Има някои навици, които също вредят на здравословното ви състояние. Ето кои неща трябва да обмислите да елиминирате от живота си напълно. 

Негативно отношение към себе си

Престанете да бъдете зли със себе си. Просто престанете! Вие сте си самодостатъчни! Вие сте силни! Вие сте способни! Започнете да мислите по-положително за себе си. Правете си комплименти. 

Вашето тегло

Поставянето на цел, свързана с теглото, е страхотно, но постоянното мерене на теглото може да бъде зъл враг. Не бъдете обсебени от всеки грам, който показва кантара. Помнете, че теглото е просто цифра и е важно как изглеждате и как се чувствате, а не колко показва кантара. 

Тренировки, които мразите

Не всеки обича да тича, например, и това е напълно нормално. Ако се принуждавате да спортувате нещо, което не харесвате и не ви доставя удоволствие, няма да имате успех. Има толкова видове спорт, намерете нещо, което наистина ви харесва и правете него.

Тренировките за промяна на определена част от тялото

Тренирането, защотото мразите тялото си, е най-лошото нещо, което можете да направите. Спортът трябва да ви кара да се чувствате добре, да ви зарежда с енергия и да ви удовлетворява. Не правете нищо по задължение, защото няма да бъде ефикасно. 

Храните, които мразите

Много от нас мразят спанак, например, или друга здравословна храна. Да, здравословно е, но ако не ви харесва, е по-добре да не се насилвате. Не се принуждавайте да я ядете насила. Ако вашата диета се състои от неща, които не обичате, няма да я спазвате особено дълго. 

Перфекционизъм

Стремежът към определена цел е страхотен; стремежът към съвършенство е нездравословен. Поставянето на нереалистични или недостижими цели е удар върху вашето умствено и физическо здраве. Това желание за перфекционизъм често може да бъде защитен механизъм, когато съзнателно или подсъзнателно се предпазвате от преценката на другите. Фокусирайте енергията върху напредъка, а не към съвършенството, и ще имате много по-добра година.

Броене на калории

Спрете да бъдете обсебени от калориите, защото това създава нездравословна връзка между вас и храната. Храната е гориво и имаме нужда от калории, за да имаме силни мускули, силни кости и функциониращо тяло! Има толкова много начини да се храните здравословно, без да броите калории. 

Стрес

Независимо дали имате клинична тревожност или сте твърде стресирани, вашето компрометирано психическо здраве може да има сериозно отрицателно въздействие върху вашето здраве. Стресът може да доведе до повишаване на теглото, подуване на корема, физическа болка, кожни проблеми и др. Опитайте да се отървете от стреса по някакъв начин. 

Всичко, което ви дърпа назад

Трябва да премахнете всичко от живота си, което ви пречи да бъдете най-добрата версия на себе си. Без значение дали това е нездравословна връзка, ужасна работа или постоянен страх. Просто премахнете всичко от живота си, което ви дърпа назад. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay