Абсурдният наръчник на добрата домакиня, идващ директно от 1955 година!

Ето как е трябвало да се държи една съпруга преди 60 години

Абсурдният наръчник на добрата домакиня, идващ директно от 1955 година!

През 50-те години на 20 век от жените се е очаквало да изпълняват определени  дейности доста стриктно и да бъдат идеалните съпруги, майки и домакини. През май 1955 г. в изданието Housekeeping Monthly излиза статия, която е озаглавена "Как да бъдем добра съпруга ", съдържаща подробно описание на правилата, които една жена трябва да следва, за да  може да удовлетворява  мъжа си и да бъде добра  майка за децата си.

Приемането на тези "правила" днес,  може да накара една жена да се чувства не на място. Това са чудновати и вече отшумели обичаи, но със сигурност на всички ви е любопитно какво е трябвало  да изпълняват дамите в средата на миналия век.

1. Вечерята трябва да бъде винаги готова! Жените са задължени да приготвят всичко предварително и да планират още от предната вечер за следващата. Трябва да има вкусна храна, която да посрещне мъжа след работа. Това е начинът да покажете на съпруга си, че сте мислила за него през деня и сте загрижена за нуждите му.

Абсурдният наръчник на добрата домакиня, идващ директно от 1955 година!

2. Необходимо условие е гозбата да бъде не каква да е, а любимата му. Това е символ на доброто посрещане вкъщи, тъй като мъжете винаги са гладни и очакват нещо вкусно и любимо.

3. Визията на жената е от голямо значение. Никой мъж не иска да се прибере и да завари жена си изморена, рошава и без грим. За това дамите трябва да си починат и да се нагласят преди съпругът им да се прибере. Така вие създавате добро настроение на половинката си.

4. Освен красива домакиня, жената трябва да бъде и комик. Не буквално, разбира се. Вие трябва да го забавлявате, защото неговият скучен и еднообразен ден е развалил настроението му.

5. През студените зимни месеци жената трябвада запали огън, за да може мъжът да се отпусне. Тогава той  се чувства на седмото небе, което от своя страна носи дивиденти на вас през нощта.

Абсурдният наръчник на добрата домакиня, идващ директно от 1955 година!

6. Ако децата са малки трябва да се измият и преоблекат, а ако остане време е добре и вие да смени дрехите си.

7. Когато мъжът прекрачи прага на дома, той трябва се чувства спокоен. Децата и съпругата не трябва да вдигат шум, както и всички други машини и уреди в дома трябва да сведат шума си до минимум.

8. Жената е трябва да бъде щастлива, че вижда съпруга си.  Посрещането на мъжа  с усмивка, с искрени желания да му се угоди, заедно  с изслушване, са част от удобствата, които съпругата трябва  да му предостави.  

9. Жената може да има хиляди неща, които иска да сподели със съпруга си  от изминалия ден. Времето за споделяне обаче не е веднага, щом се е прибрал. Важно правило е - неговите проблеми и теми за разговор са много по-важни от женските.

Абсурдният наръчник на добрата домакиня, идващ директно от 1955 година!

10. Целта на жената е да осигури спокойствие, мир и хармония в дома, да го направи място, където мъжът може да се зареди с нови емоции и да си почине от уморителния и натоварващ ден.

11. Мъжът не е човекът, който ще слуша проблеми и оплаквания, напротив, жената е за това.

12. Ако съпругът не се прибере цяла нощ или закъснее за вечеря , жената не може да му иска сметка къде и с кого е бил.

13. Супругата трябва да осигури удобство на мъжа си. Да го настани на удобен стол или в спалнята и винаги да е готова с някоя топла напитка за него.

Абсурдният наръчник на добрата домакиня, идващ директно от 1955 година!

14. Подреждането на възглавници и поканата да си свали обувките е блаженство за мъжа. Особено ако е придружено с тих, успокояващ и приятен глас.

15. Жената никога не задава въпроси!  Тъй като мъжът е господар на къщата, тя няма право да го пита за действията му.Една добра жена винаги знае мястото си.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

8 7
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay