Баща ми ме направи силната жена, която съм в момента

Ето как бащите отглеждат силни жени

Баща ми ме направи силната жена, която съм в момента

Няма съмнение, че майките имат огромно влияние върху израстването на момичетата и превръщането им в млади, силни жени. Сестра ми и аз пораснахме в нормално семейство, с двама родители. Имаме силна и борбена майка, която ни предаде важни житейски уроци. За щастие, баща ни винаги е бил и продължава да бъде до нея, помагаше й с възпитанието ни и я подкрепяше през годините на пубертета ни, а това бяха доста трудни години. Има ситуации и моменти в израстването на момичетата, в които само майката може да помогне, но подкрепата, получена от татковците е също толкова важна за отглеждането на една силна, независима жена. Много от неочакваните, малки неща, които научих именно от баща ми са допринесли за превръщането ми в жена. Ето няколко от тях:

  1. Да преследвам това, което искам

    Баща ми беше строг, както всеки родител. Едно дете на по-ранна възраст обаче не разбира защо трябва татко му да е толкова строг. Когато пораснах всичко придоби смисъл. Той искаше да имам добро образование, за да ми е по-лесно да постигам целите си. Винаги ме е уверявал, и не спира да го прави, че няма невъзможни неща и че съм способна да постигна всичко, за което мечтая.

  2. Колко е важно да се грижа за себе си

    След като си единствения мъж в къща, пълна с жени, започваш да мислиш за женското здраве и не се притесняваш да говориш с децата си за женски проблеми. Тези теми никога не са били табу в нашия дом. Винаги съм говорила с него за неща, от които други мъже биха се притеснили. А той винаги ме е учел, че е важно да се грижа за себе си и здравето си.

  3. Разбиранията за мъжка и женска роля са остарели

    В нашето семейство никога не е имало разделение на половете. Типичните мъжки и женски задължения са отживелица. Баща ми ми е правил прически, готвил е вечерята, чистил е къщата и е пускал пералнята, както и мама. Той винаги е уважавал жените и усилията им. В нашето семейство никога не е имало такова нещо като "женска работа". Задълженията са еднакви за всички.

  4. Винаги да бъда себе си

    Майка ми и баща ми са пълни противоположности. Баща ми е по-резервиран, докато майка ми е доста пряма. Това да гледам как баща ми оставя майка ми да бъде себе си от повече от 20 години насам, ми даде доста добър пример. Разбрах, че жените не бива да бъдат спирани и ограничавани. Баща ми живее с три съвсем различни( понякога поразителни) жени и не спира да ни окуражава да бъдем себе си и в никакъв случай да не се променяме.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

6 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay