Бебето прохожда... как да не му пречим?

Понякога, без да искаме, го правим

Бебето прохожда... как да не му пречим?

Между десетия и осемнайстия месец е времето, когато бебето малко по малко се учи да ходи. Това е един от трогателните мигове за родителите, наред с проговарянето, изникването на първото зъбче и други. Понякога ,обаче, родителите са толкова развълнувани, че допускат грешки и без да осъзнават пречат на по-бързото прохождане на детето си, въпреки че се стремят да постигнат обратното. Вижте в какво грешим.

Не давайте зор на бебето да тръгне да ходи. Дори и да виждате, че вече започва да ходи, не го стресирайте да се изправи само за максимално кратко време. Оставете го стъпка по стъпка, когато наистина е готово!

Не го хващайте постоянно за двете ръце, докато прохожда - Ако го правите, то ще свикне, че вие винаги ще сте до него и няма да е сигурно, че може само да стъпва. Затова го оставете самичко. Разбира се, бъдете край него и го хванете, ако започне да пада, но не го дръжте през цялото време.

Не го ограничавайте да ходи само върху твърди повърхности - Да, те са най-удобни за ходене, но то трябва да се научи, че има различни повърхности и ще попада на тях.

Не всички обувки са подходящи за първите му самостоятелни стъпки! Избирайте ги не по външен вид, а по характеристиките им. Трябва да са леки и удобни.

Проходилката не е толкова полезна колкото си мислим. Според много експерти това устройство всъщност може да навреди на бебето, като промени стойката му и го научи да ходи на пръсти.

Разчетете знаците на бебето и го оставете да проходи само, като вие само му помагате!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay