Безценните споделени мигове межу татковците и бебетата

Съвременните бащи се опитват да прекарват все повече време със своите наследници

Безценните споделени мигове межу татковците и бебетата

Бащите започват все повече да се занимават със своите бебета! Вече отмина времето, когато се смяташе, че за малките деца се грижат единствено жените.

До неотдавна много бащи се притесняваха да се разхождат, бутайки детска количка, или пък им се виждаше унизително да сменят пелените на бебето.

Днес вече е напълно обичайно да срещате по улиците баща с бебе, сложено в "кенгуру” на гърдите му. Това е чудесно!

Тази еволюция се извърши изключително под натиска на жените. Момичетата учат и работят наравно с мъжете. Когато родят, те също като бащите нямат опит, не са гледали малки деца, в някои случаи нито братчета, нито сестричета. Но те изцяло се съсредоточават в изпълнението на своята нова задача.

Сблъскала се с традиционната роля на майка, младата жена поема предизвикателството. Често пъти смята, че единствена притежава знанията и уменията, които определят нейното физическо и емоционално раздаване след раждането на бебето. А какво става с бащата през това време?

Впечатлен от това мъничко същество, той се чувства несръчен. Не знае как да го държи, как да общува с него. Понеже вследствие на всекидневния си контакт с детето майката много бързо овладява новите умения, пропастта между нея и бащата, който по цял ден е на работа, се увеличава.

Така се затваря порочният кръг: като по обективни причини бащата остава по-малко компетентен от майката в гледането на детето и усеща, че го държат настрана от бебето, той оставя жената да се занимава с всичко.

Всъщност колкото по-отрано започне да се грижи за бебето, толкова по-бързо ще преодолее своя страх и ще създаде добри взаимоотношения с него.

Безценните споделени мигове межу татковците и бебетата

Човек става баща във всекидневното упражняване на бащинството и всички онези, които са се грижили за своето бебе, са почувствали голямо удоволствие от това. Каква е ползата за самото дете? Тя е огромна.

Мъжът дава на детето усещания, различни от тези на майката, а то много се нуждае от тях. Миризмата, допирът, гласът, начинът, по който го носи, са различни и това дава възможност на детето за нова гледна точка към света. Благодарение на това бебето малко по малко започва да различава своите родители и само да се определя като личност, като момиченце или момченце.

Всеки баща трябва да си доставя удоволствието всекидневно да прекарва известно време насаме с бебето и да се занимава сам с него всяка седмица за по-дълго време - половин или дори цял ден. Всички ще спечелят от това: и бащата, и майката, и детето.

Безценните споделени мигове межу татковците и бебетата

Много бащи не си дават сметка колко много ги обичат децата им, каква голяма нужда имат от тях и колко по-важно е понякога бащата вечер да си поиграе с бебето. 

За още съвети на тема "Деца и родители" станете част от Jenite.bg във Facebook!

13 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



14
Не е посочен 30.04.2014|11:32
мили снимки :)
13
Не е посочен 30.04.2014|08:14
Чудесни снимки са се получили.
12
Не е посочен 29.04.2014|19:36
Това са кадри които пазят спомена за цял живот
11
Не е посочен 29.04.2014|16:16
Сигурно са страхотни тези мигове .
10
Не е посочен 29.04.2014|16:11
Искам такъв татко за моето бебе.
9
Не е посочен 29.04.2014|16:06
Поправяй се докато са малки,че после ти ще искаш,но те няма да държат на тези контакти.
8
Не е посочен 29.04.2014|16:04
МНого сладка статия,браво.
7
Не е посочен 29.04.2014|15:47
Бащите липсват на децата си, за това трябва да им обръщат повече внимание, защото децата имат нужда от тях.
6
Не е посочен 29.04.2014|15:10
Така е за съжаление, много бащи не си дават сметка колко много ги обичат децата им и имат нужда от тях, лишават ги от внимание, карат им се, бият ги , изоставят ги, това е нелепо, един баща трябва да се грижи за детето си наравно с майката, защото може тя да е дала живот на бебето, но създателят е именно бащата.
5
Не е посочен 29.04.2014|14:59
Определено и аз мога да кажа същото и татковци мога да ви кажа, че децата ви умират за вас, не пита толкова много за нас мамите, от колкото за вас. Любовта им към вас е огромна, най-чистата любов, винаги им отделяйте внимание, колкото и изморени да сте. Мама не може да замени тати. :)
4
Не е посочен 29.04.2014|14:11
и аз имам чувството, че малко внимание обръщам
3
Не е посочен 29.04.2014|13:40
Малко мъже обръщат истинско внимание на децата си,а на бебетата- още повече,това е истината.
2
Не е посочен 29.04.2014|13:23
Хубави снимки, жените обичат да виждат и да показват любовта на татковците и така да се прехласват, манията как той прекрасно ще се грижи за детето и колко всичко ще е готино и картинка,а накрая той казва " е другите жени как се оправят" хаха :)
1
Не е посочен 29.04.2014|12:35
Тези на снимките много се обичат :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay