Да бъдеш писател - почти божествено призвание

За силата на думите

Да бъдеш писател - почти божествено призвание

Мили дами, може би и сред Вас има креативни личности, които се опитват да се занимават с това в България и които се чувстват най-добре само по този начин. Аз самата съм млад, пишещ човек, който освен статии, пише и художествена литература. Винаги съм била благодарна на Господ за таланта, който ми е дал. Може да ми е отнел някои качества, като твърде логична мисъл, или сръчност, но пък ме е дарил с нещо, което малцина имат. Да можеш да въздействаш благодарение на думите, да преобръщаш съдби и да предизвикваш любов само чрез словата си е почти божествена дарба.

Понякога на хората като мен им е много трудно във времето, в което живеем. Ние сме много по-чувствителни и раними души, приемаме нещата по наш си начин. Пишещите хора се разпознаваме. Ние имаме сходни мисли и желания и виждаме света по подобен начин.

За нас черното и бялото не са цветове, кръчмите и дискотеките са табу, а циничните и лоши думи са изключени от речника ни. И въпреки това и ние сме хора! Да, всички, било то вече известни и доказали се, или тепърва прохождащи автори, не се различаваме по нищо от Вас. Ние се храним с Вашата любов и признание.

Пишещите хора са вглъбени в себе си. Те знаят много, могат да да разказват с часове забавни истории, но предпочитат понякога да замълчат и просто да наблюдават.

Те са тези, които съживяват културата ни, тези, които дават на читателя един нов живот. Представяте ли си да нямаше книги и филми? Да сме принудени да преживяваме само действителността и да няма нищо, което да ни позволи малко бягство от нея.

Играчите с думи знаят какво да кажат, как да го сглобят, къде коя наша струна да натиснат, за да ни повлияят.

Поклон пред всички български писатели! Поклон пред всички, които пишат стойностни и качествени неща и карат сърцата ни да туптят! Продължавайте да ни зареждате с творческите си хрумвания!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay