Да станеш майка - най-невероятното нещо

Между майка и дете съществува неразрушима връзка

Да станеш майка - най-невероятното нещо

Всяка жена има някакви амбиции. Някои искат успешна кариера, други купища пари, трети слава, четвърти всенародна обич. Но към каквото и да се стремят, най-прекрасното нещо в живота си остава това да дадеш живот на някого. Да носиш девет месеца плода си, който  носи твоите гени, твоята кръв, да чувстваш как мъничето те побутва от време на време с краченца, за да напомни за съществуването си, да гледаш как коремчето ти расте и партньорът ти да го целува нежно и накрая да се появи То - така чаканото мъниче.. няма по-хубаво нещо от това на света!

Усещането да гушнеш божественото създание, да докосваш малките му пръстчета, да се страхуваш да не го счупиш, защото е толкова крехко. Интимността и дълбоката връзка, които се създават между майка и дете, не могат да се сравнят с нищо друго. 

В първите дни след като се появи малкия нов член в семейството, и майката, и бащата не могат да си намерят място от щастие. Майката не се отделя от легълцето на сладурчето, защото не може да му се нагледа и да проумее още фактът, че е дала живот, че именно от нея се е появило това сладко същество.

Има случаи , в които майките изпадат в следродилна депресия. Това е така, защото не могат да се адаптират към промените, които се случват. 

Трогателно е да видиш как майка кърми детенцето си. Как го е гушнала в скута си и му дава храна и любов. Всъщност най-важната съставка, която тряба да прибавите в ежедневието на детето,е много всеотдайна, всепоглъщаща, истинска и нежна любов.

Бъдете благословени, майки, и се радвайте с творенията , които сте създали. Дори и нищо друго да нямате на този свят, ако имате дете, значи сте постигнали повече от достатъчно!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay