Езикът на тялото може да ви покаже, че сте избрали грешния партньор

Езикът на тялото може да ви покаже, че сте избрали грешния партньор

Езикът на тялото е често срещан начин да изразяваме чувствата си без думи. Във връзка между двама души този език е много важен, тъй като влияе върху техните отношения повече от думите. За мъжете наистина е сложно да изразяват мнението си. По този начин, езикът на тялото може да допринесе за здрави взаимоотношения или да стане знак, че сте избрали грешен партньор. За съжаление, поради стрес и умора, не обръщаме достатъчно внимание на сигналите, които изпращат нашите собствени тела, въпреки че тези знаци могат да кажат доста.

Ето някои сигнали на тялото, на които трябва да обърнем внимание, ако започнем да се съмняваме във връзката си. 

1. Нарастващо разстояние между двамата партньори

Някои хора смятат, че разстоянието всъщност сближава хората. Други твърдят, че разстоянието разрушава една връзка. Ако някой от партньорите стане емоционално или физически отдалечен и не иска да държи ръката ви вече, вероятно е време да започнете да мислите за връзката си и защо още сте заедно.

2. Непрекъснато разпитване и анализиране

Не трябва да чувствате необходимостта да анализирате всяка стъпка или действие на партньора си в здрави взаимоотношения. Ако се съмнявате в партньора си или не му вярвате, трябва да помислите дали имате бъдеще заедно или не.

3. Различно темпо

Това е нещо дребно, но е много важно. Ходенето в синхрон показва вътрешна синхронизация. Хората, които се обичат, несъзнателно се стремят да ходят в едно и също темпо. 

4. Самодоволна усмивка

Когато човек се усмихне самодоволно, несъзнателно показва превъзходство. В здравите връзки, партньорите са равни. Ето защо, ако забележите, че партньорът ви ви гледа самодоволно, замислете се за връзката си.

5. Затворени пози

Кръстосването на краката показва, че човекът не усеща никаква връзка с партньора си. Ако един човек кръстосва ръцете или краката си или пък държи ръцете си в джобовете, това означава, че той вече не се интересува от партньора си.

6. Безразличие

Партньорът ви вероятно е безразличен към вас, ако той или тя не гледа в очите ви, вдига телефона, преди да спрете да говорите, прекъсва ви, не иска да ви слуша, прибира се късно вкъщи и т.н. Нежеланието на партньора ви да обърне внимание на вашето мнение и чувства означава, че сте избрали грешния човек.

7. Покриване на врата с ръка

Всички се опитваме да намерим начини да се успокоим в стресови ситуации. Когато хората се чувстват несигурни или са нервни и разтревожени, те покриват или докосват врата си с ръка. Подобен жест може също да показва, че човек крие нещо от партньора си.

8. Приятелско потупване по врата

Приятел може да ви потупа по гърба, за да ви подкрепи или развесели. Но хората, с които сте интимно ангажирани обикновено предпочитат да дават прегръдки вместо потупвания. Все пак вие сте партньори, а не съоъборници. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay