За прощъпулника или какво ще стане детето като порасне?

Подберете внимателно предметите

За прощъпулника или какво ще стане детето като порасне?

Прощъпулник се нарича ритуалът, който се организира, когато детето направи първите си стабилни крачки без родителска помощ. Това е важен обичай, който определя какво ще работи детето като порасне. Може и да не вярвате, но има много показателни случаи, които затвърждават, че това не е случайно.

Ето защо трябва да сте много внимателни към подбирането на предметите, които ще сложите и от които ще има възможност да избира. Ако искате да го предпазите от някоя професия, то просто не слагайте предмета. Разбира се, това не е гаранция, че детето няма да се отклони от мястото с установените предмети и да вземе друг, който на него му харесва.
Хубаво е прощъпулникът да се направи в понеделник, сряда или неделя. Според църковните вярвания това са добрите дни за това важно събитие в живота на детето.

Канят се близки и приятели, както и други дечица.

Меси се питка, но това трябва да направи задължително човек, който има двама живи родители. Преди да я сложите да се пече, накарайте детето да стъпи върху нея, за да остави отпечатък от крачето си в тестото.

При подбирането на предметите за прощъпулника трябва да внимавате те да не са му познати или с ярки цветове, защото идеята е малчуганът да избере свободно един от тях, който ще символизира заниманието му. Обикновено се слагат спринцовка или слушалка за лекар, портфейл за банкер, ножици, молив, калкулатор, бяла макара, топка и чукче и, разбира се, можете да сложите всичко, за което се сетите.

Когато питката за прощъпулника е готова, постелете бял чаршаф на земята и в далечния му край наредете вещите, които сте избрали. Може да са на земята или върху малка масичка. Търкулнете хляба към тях, за да тръгне детето в тази посока, но се погрижете да е предварително нахранено, защото в противен случай може да се хване за питката. Който предмет избере, с това ще се занимава, когато порасне.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay