Запалете отново искрата във вашата връзка

Ново начало за любовта

Запалете отново искрата във вашата връзка

Главозамайващото усещане от първата среща с любимия човек може и да поизбледнее с времето. Това не означава, че трябва завинаги да кажете "сбогом" на романтиката. Ето как да запалите искрата и да преживеете отново своеобразен меден месец.

 

Опитайте нещо ново именно днес

Не използвайте връзката си като извинение за омаловажаването на страстта и интереса към другия, които преди сте имали. Занимавайте се отново с нещата, които ви карат да се чувствате живи - и им се насладете като двойка. През деня посетете музей за парни машини, а след това прекарайте вечерта в салса бар, примерно. Кой знае, преоткриването на старо хоби може да ви помогне да сторите същото и с тръпката помежду си.

 

Мечтайте смело

Двойките, които искат едни и същи неща е по-вероятно да останат заедно, но целите ви не трябва да са свързани само с работата. Позволете си да помечтаете и споделете фантазиите и плановете си за бъдещето с любимия човек. Едно време животът е бил пред вас - а защо смятате, че вече не е? Дори да не се постараете да сбъднете мечтите си, споделянето им може да донесе вълнение в сивото ежедневие.

 

Силата на докосването

Експерти твърдят, че добрата комуникация е ключът към запазването на любовта. Но това не означава, че трябва да бъде само вербална. Ако рядко докосвате партньора си, съзнателно положете усилие това да се промени. Хванете ръката му, целунете се или просто му разрошете косата. Дори беглото докосване може да означава много и да отвори отново вратата към интимността.

 

В търсене на приключения

Ако ви се струва, че дните ви заедно, изпълнени с адреналин и вълнение, са едва ли не в минал живот, то нещата спешно трябва да се променят. Излезте от рутината и направете нещо ново - посетете музикален фестивал в друга държава, скочете с бънджи, отидете заедно на актьорско майсторство. Поемете риска да излезете от удобното си ежедневие и бъдете екстремни поне за малко. Заведете любимия на лунапарк с влакче на ужасите или пък гледайте заедно страшен филм. Ако и двамата си падате по приключенията, е сигурно, че това ще ви помогне да се сближите.

 

 

Прекарайте 10 минути, за да поговорите

Може да мислите, че общувате, но ако повечето ви разговори са свързани с домакинската работа - не се брои. Говорете с партньора си поне 10 минути всеки ден и то за теми, които са далеч от работата, семействота, дома или връзката ви. Опитайте се да му задавате онзи тип въпроси, които ви интересуваха преди. Каква е детската му мечта, какво би направил, ако спечели от лотарията, ако имаше суперсила, каква би била тя...

 

Отделяйте време за ласки

Днешният забързан начин на живот може да остави на двойките много малко време за уединение. Ако интимността е последното нещо, за което се сещате, опитайте да изгасите телевизора и да си легнете по-рано поне една нощ тази седмица. Дори ако прекарате времето в разговори или в четене един на друг, това би било шанс да се сближите. Семейните консултанти твърдят, че двойките с проблеми в сексуалния живот първоначално са спрели да обръщат внимание един на друг.

 

Запазете целувките си за него

Двойките, които се целуват всеки ден, е доста по-вероятно да бъдат заедно и занапред. Понякога нежното докосване на устните сближава повече дори от секса. Ако за вас това се е превърнало в навик, опитайте тази вечер да изненадате партньора си със страстна целувка, когато се прибере вкъщи.

 

Продължавайте да задавате въпроси

Спомняте ли си преди как разговаряхте по пет часа и това не ви омръзваше? Тогава е имало какво да научите един за друг. Може и да си мислите, че познавате половинката си, но може да сте се объркали. Просто го попитайте каквото ви дойде наум и не си мислете, че предварително знаете отговора. Може и да грешите!

 

Правете му комплименти

Щастливите двойки обръщат внимание на позитивните неща и ограничават критиките до минимум. Всеки обича комплиментите и далеч не е достатъчно само да си ги мислите - кажете ги! Ако партньорът ви се справи добре с някаква ситуация, сготви нещо вкусно или постигне своята цел, не забравяйте да го похвалите. И мъжете, и жените не се чувстват добре, когато остават незабелязани.

 

Преодоляването на постоянните оплаквания между двамата със сигурност ще ви даде шанс да започнете отначало. В никакъв случай обаче не се опитвайте да насилите нещата. Ако усещате досада или отегчение в партньора ви, не продължавайте с опитите. По-добре помислете дали сте с правилния човек.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay