Защо котките обичат да спят със стопаните си?

Един много мил въпрос

Защо котките обичат да спят със стопаните си?

Всички радостни и горди стопани на котки знаят, че тези мили същества са много гальовни и обичат да се гушкат. Аз самата имам котка и всяка вечер редом с мен, заспива и тя, като преди това ме дарява с прекрасното си мъркане. Питали ли сте се защо котките толкова обичат леглата ни? Дали търсят удобство или има някаква по-дълбока причина?

На първо място трябва да знаете, че всяка котка избира онова място, на което се чувства в най-голяма безопасност. За да заспи котката, тя не трябва да се страхува от нищо и да е напълно отпусната. В случая това безопасно място се явява вашето голямо легло, на което сте и вие самите. Ако сте спечелили любовта и доверието на котката, тя знае, че няма да я предадете и може да ви се довери сляпо.

Освен това в дивата природа котенцата се скупчват на топка и по този начин се топлят през нощта и това не им позволява да измръзнат. В апартамента в те не чувстват този дискомфорт, но им е останал инстинктът. 

И не на последно място трябва да споменем, че тези гальвни създания имат нужда от много любов. А кое е по-пободящото време от даване на ласки от това преди сън? 

Ако котката ви спи до вас и будейки се, тя е до възглавницата ви, то спокойно можем да ви наречем един щастлив човек!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

18 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay