Защо юлските бебета са специални?

Защо юлските бебета са специални?
Pexels

Ако се подготвяте да посрещнете бебето си на бял свят този месец или пък вече се е родило през първите дни на юли, трябва да знаете, че това дете е специално. 

Ето защо юлските бебета са толкова невероятни:

1. Слънчеви са

Времето не е единственото слънчево нещо през юли: Изследванията показват, че хората, родени през този месец, са склонни да имат по-слънчеви възгледи за живота. Пролетните и летните бебета са склонни към "прекомерна позитивност" – което, както те ще ви кажат, изобщо не е лошо!

2. Много велики хора са родени през юли 

Месец юли е кръстен на прочутия римски лидер Юлий Цезар - чийто рожден ден се приписва на 12 или 13 юли - но той не е единственият влиятелен човек, който е празнувал рожден ден през юли. Други забележителни бебета на юли са Нелсън Мандела (18 юли), принцеса Даяна (1 юли), Джаки Кенеди (28 юли) и четирима бивши президенти на САЩ (Джон Куинси Адамс, Калвин Кулидж, Джералд Форд и Джордж У. Буш).

3. Те са добри в регулирането на емоциите си - дори от ранна възраст

Според проучване от Япония, бебетата, родени през лятото, показват по-голям контрол върху емоциите си от своите връстници, родени през есента или зимата, до 18-месечна възраст. А по-усиленият контрол е тясно свързан с по-добри умения за емоционално и поведенческо регулиране.

4. Ще им трябва постоянство

Проучванията показват, че бебетата, родени през летните месеци, са по-малко склонни да получат висше образование. Експертите теоретизират, че тази връзка се дължи на факта, че летните бебета обикновено са най-малките в своите класове. Но, както нашите естествено оптимистични юлски бебета със сигурност биха казали, това просто означава, че ще имат нужда от малко повече постоянство!

5. Те са най-високите в класа

Бебетата, родени през този месец (както и през юни и август), имат по-високо средно тегло при раждане. Оттам нататък те са склонни да бъдат по-високи от децата, родени през другите сезони.

6. Те са по-склонни да бъдат левичари

Проучванията показват, че бебетата, родени между март и юли, са "значително" по-склонни да бъдат левичари. Защо? Изследователите предполагат, че има нещо общо със "сезонните промени и други фактори, като например честотата на инфекциите".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay