Изумителни вагинални факти

Дочути и преписани от монолози, медицински учебници и други вагинални източници

Изумителни вагинални факти

Едни намират в нея щастие, други търсят проблеми, но ние сме над тия неща и винаги сме давали приоритет на обективната и интригуваща информация. Ето защо тук няма да се впускаме във възхвала на вагината, нито ще я обвиняваме за всички световни проблеми, а просто ще ви запознаем с някои от по-важните факти за нея:

8000 нервни окончания!
Това, на което стандартно викаме "вагина", всъщност са няколко неща. Външната част се нарича вулва и се състои от вътрешните и външни срамни устни, клитора, клиторната качулка и пикочния канал. Истинската вагина няма нищо общо с тази конструкция, но важното е, че на нея (на вулвата) се дължи голяма част от сексуалното удоволствие. Само клиторът е оборудван с 8000 нервни окончания, което му гарантира над два пъти по-голяма чувствителност от главата на пениса (която си има само 3500).

Какво е общото между акулата и вагината?
Някои мъже биха се заклели, че това са зъбите, но ще им е доста трудно да го докажат. За сметка на това е доказано, че в черния дроб на акулата има едно вещество, наречено сквалан. То може да изпълнява няколко различни функции, но във вагината, където също може да бъде открито, действа като лубрикант.

Едно разтегливо понятие...
На този свят няма две идентични вагини, но се приема, че средностатистическото женско влагалище е 7,6 см широко и 9 см дълбоко. Добрата новина тук е, че то може да се похвали със сериозна еластичност. Благодарение на това си свойство, вагината позволява развитието на цял един човешки зародиш, превръщането му в бебе, неговото раждане, а за капак на всичко е способна да възвърне оригиналните си параметри скоро след това.

Лошата новина е, че някои фактори като възрастта, теглото и тютюнопушенето могат да доведат до "провисване" на вагината, а в краен случай и до нейното изпадане. Вероятността да преживеете подобен ужас е сравнително малка, но дори и тогава трябва да знаете, че е възможна поправка.

Тренирайте за вагина
През 1948 година един мъж на име Арнолд Кегел променя живота на милиони жени по света, публикувайки кръстеното на него упражнение за тазово дъно. Упражненията на Кегел са един от начините за заздравяване на мускулатурата "там долу", а ползите от това са многобройни - от по-безпроблемно раждане, през по-малка вероятност от инфекции на пикочния канал, та до по-мощни и разтърсващи оргазми.

Мъжете също могат да се възползват от този тип тренировки, като при тях ефектът е предотвратяване на преждевременните еякулации, плюс удължаване и засилване на ерекциите.

Тя не е за миене
Нека "миене" да не се бърка с нормалната външна хигиена на половите органи. Тук по-скоро се има предвид употребата на всякакви средства за вътрешно почистване (душове). Факт е, че вагината е пълна с бактерии, но тези микроорганизми са важни за нейното вътрешно здраве.

Същевременно, тя е напълно способна да се самопочиства и няма никаква нужда вие да й помагате в този процес. Един от начините, по които вагината си гарантира, че няма да стане жертва на патогени, е чрез сравнително ниското си pH (признак за висока киселинност). То варира между 3,8 и 4,5, по което прилича на бирата, виното и доматите.

Първата филмова "вагина" е на Дисни
Колкото и странно да звучи, през 1946 година Дисни получават поръчка за изготвянето на рекламен филм за дамски превръзки. Неговото име е The Story of Menstruation и никога не е излъчен на голям екран, но за сметка на това е прожектиран на поне 105 милиона американски ученички за целите на бизнеса.

Във филма няма нищо мръсно, а на всичкото отгоре менструалната кръв е илюстрирана в бяло, вместо в червено. И това ми било образование. Всъщност, можете да го видите по-долу.


С косми или без косми...
Науката доста добре е изучила защо определени части от вагината са там и защо други ги няма, но до ден днешен никой не е отговорил категорично на въпроса защо сме толкова космати там, а почти навсякъде другаде не сме.

Някои смятат, че това помага за улавянето на феромони или по-скоро за концентрирането на ароматите, които излъчваме по време на сексуална възбуда. Други хипотези гадаят дали пък космите нямат роля в овлажняването или по-скоро са там, за да пазят тези важни органи от измръзване.

Истината е, че обезкосмяването днес е повече въпрос на мода, отколкото на каквото и да е друго, така че ако ви се струва модерно да го правите, правете го. В противен случай недейте. Все пак, нали за тази демокрация се борихме?

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

37 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 19.05.2014|16:57
Много поучителни за малките момиченца.
8
Не е посочен 30.04.2014|08:18
Тези неща засягат жените, за това може би не са ти интересни.
7
Не е посочен 29.04.2014|12:36
Не са ми много интересни сякаш .
6
Не е посочен 29.04.2014|12:06
е повечето неща не са някаква новост.
5
Не е посочен 29.04.2014|08:43
Интересна ми бе тази статия.
4
Не е посочен 28.04.2014|19:23
Някои мъже биха се заклели, че това са зъбите - ще ми се да познавам тези луди;)
3
Не е посочен 28.04.2014|16:54
Много добре написана статия.
2
Не е посочен 28.04.2014|16:29
MМного идейно са го направили,определено е било интересно за момичетата.
1
Не е посочен 28.04.2014|16:11
Определено много интересна информация, за всички момичета.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay