Историята на една майка: Предсмъртното писмо за дъщеря ми!

Когато ти остават само думите върху белия лист...

Историята на една майка: Предсмъртното писмо за дъщеря ми!

"Дъщеря ми е на път да стане на 13 години, а аз пуша доста от известно време. Затова в малките часове, когато дробовете ми се чувстват сякаш си отглеждат малка мишка, която драска, за да излезе навън, ще й напиша едно от онези "Аз съм мъртва, а това е моят съвет към теб, който да четеш, все едно съм тук" писмо. Ето и първият опит. Може да го променя малко по-късно."

"Скъпа, Лизи! Здравей, аз съм мама. Мъртва съм. Съжалявам за това. Надявам се, че погребението е минало добре. Тати изсвири ли Don't stop me now на Queen, когато ковчега ми отиваше в крематориума? Надявам се, че всички сте пели заедно и сте направили "въздушната китара", како планирах. И сте носили пръчките с мустаците на Фреди Меркюри, както наредих в плана си за погребението, който е закачен на хладилника от 2008-ма година насам?

Виж, тук съм написала няколко неща, които научих по пътя си, които може да са ти полезни през следващите години. Това не е изчерпателен списък, но е едно добро начало. Също така, оставила съм ти много пари от застрахователната полица, така че давай, влез в Ebay и си купи онези втора употреба винтидж рокли, които харесваш. Винаги изгледаш красива в тях. Винаги изглеждаш красива.

Основното нещо е просто да се опиташ да бъдеш добра. Ти вече си. Толкова си прекрасна, че нямам думи. Затова искам да се придържаш към това и никога да не спираш да си добра. Блести постоянно като топла лампа в ъгъла. Когато хората минават покрай теб, ще се чувстват щастливи и ще виждат нещата по-ясно. Ще бъдеш ярка и постоянна в един свят на тъмнина, а това ще ти спести тревогата от други по-незначителни неща като да си "готина", "по-успешна от всички останали" и "слаба".

Второ, винаги помни, че в девет от десет пъти, най-вероятно не преживяваш нервна криза, а просто трябва да си направиш чай и да хапнещ бисквити. Ще се учудиш колко лесно можеш да объркаш едното с другото. Взимай си огромна бисквита.

Трето. Винаги взимай червеите, които са на тротоара и ги слагай на тревата. Те имат лош ден, а са полезни за... земята или нещо си там. Питай баща си за това, аз не разбирам много.

Историята на една майка: Предсмъртното писмо за дъщеря ми!


Четвърто. Подбирай приятелите си, защото ще се чувстваш най-добре около тях. С тях шегите са лесни и ще се чувстваш сякаш си облечена в най-красивия си костюм, дори когато си само по тениска. Никога не обичай някого, когото смяташ, че трябва да се промени. Или някого, когато смята, че ти трябва да се промениш. Има момчета, които се огледат за светещи момичета. Те ще застават до теб и ще ти шепнат неща, които само ти ще можеш да разбираш и бавно ще изсмукват радостта от сърцето ти. Книгите за вампири са истина, миличка. Прокарвай кол в сърцата им и бягай.

Остани в мир с тялото си. Докато е здраво, никога не мисли за него като за проблем или провал. Потупвай краката си от време на време и им благодари за това, че могат да тичат. Поставяй ръцете си върху корема си и се наслаждавай на това колко си мека и топла. Радвай се на живота, който се върти вътре, брилянтен часовников механизъм. Както правех аз, когато беше в мен и мечтаех за теб всяка нощ.

Винаги, когато не можеш да се сетиш какво да кажеш по време на разговор, задавай на хората въпроси. Дори да си до човек, който колекционира болтове и гайки от 70-те години, може би никога няма да получиш възможността отново да седиш до него и да разбереш всичко за болтовете и гайките от 70-те години. Никога не се знае кога може да ти потрябва тази информация.

Това води до следващия съвет. Животът се разделя на "Прекрасно време и невероятни преживявания" и "Прекрасно време и невероятни преживявания, които ще се превърнат в страхотни вицове". Колкото и ужасно да е положението, можеш да си се представиш в бъдещето, когато го разказваш на приятелите си, а те невярващо крещят: "НЕЕ!". Дори, когато Исус е бил на кръста се обзалагам, че си е мислил "Когато възкръсна след три дни, дори учениците ми няма да ми повярват, когато им разкажа какво стана."

Най-сладката ми, виж колкото се може повече изгреви и залези. Тичай по пътищата, за да усетиш аромата на колкото се може повече рози. Винаги вярвай, че можеш да промениш света, дори с много малко. Защото и малкото се нуждае от някой, който да го промени. Мисли за себе си като за сребърна ракета. Използвай силната музика за гориво, книгите за карти, които да отведат там, където искаш. Бъди екстравагантна, обичай постоянно, танцувай в удобни обувки, говори на татко и Нанси за мен постоянно и никога, никога не започвай да пушиш. Това е като да си купиш забавно бебе дракон, което ще расте и в крайна сметка ще изгори шибаната ти къща."

С любов, Мама

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay