Как да изберете перфектната дата за сватбата без излишна паника

Може да бъде доста трудно

Как да изберете перфектната дата за сватбата без излишна паника

След специалния момент на предложението, след като сте казали "да" следва тежкия период с организацията на сватбата. Всички знаем колко дразнещи могат да бъдат бъдещите булки и всяка една от нас е била или ще бъде такава. Все пак трябва да опитаме да ограничим напрежението около подготовката максимално. Затова ще ви дадем няколко идеи как да изберете перфектната дата, без излишна паника.

Разпитайте

Не искате специалния ден да мине без някои от най-важните хора за вас. Когато тръгнете да определяте датата, разпитайте близките си дали имат някои важни ангажименти, които не могат да отложат по това време от годината. Но се старайте да не питате прекалено много хора, защото все пак не можете да се съобразите с всички, колкото и да ви се иска. След като определите датата, побързайте да съобщите на всички, за да знаят, че не трябва да си правят други планове за този ден.

Погледнете календара

Трябва да имате предвид, че ако направите сватбата си покрай някой голям празник, има силна вероятност това да е проблем. Например може да няма свободни места в заведението, което сте избрали или голяма част от гостите отдавна да имат други ангажименти.

Консултирайте се с хората, които ще наемете

Ако искате да използвате конкретни кетъринг или сватбена агенция, проверете дали не са ангажирани тогава. Също така може да имате строги изисквания към точно определен фотограф, фризьор, гримьор и т.н., с които също трябва да се консултирате. Също така трябва да проверите дали ритуалната зала и църквата, които сте избрали са свободни. Това са важни неща, които много младоженци пропускат да проверят.

Помислете за сезона

Лятната сватба и зимната сватба се различават драстично като атмосфера и цена. Обикновено зимните сватби са малко по-скъпи, заради намаленото търсене. Много добре обмислете дали искате зимна, снежна сватба или искате да се насладите на топло и слънчево време в специалния си ден.

Изберете сантиментален ден

Разбира се, можете да изберете просто случаен ден, но можете и да изберете такъв, който има някакво значение за вас. Датата на запознанството, на първата среща, на първата целувка. Това е строго индивидуално за всяка двойка. Просто изберете дата, която е специална за вас и направете сватбата си тогава.

Не бързайте

Бъдете гъвкави по отношение на сватбата си, но не забравяйте приоритетите си. Понякога е по-добре да изчакате дори до следващата година, вместо да се примирите с неща, които не харесвате достатъчно. Вашите желания са най-важни, не ги пренебрегвайте.  .

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay