Как да използвате обществена тоалетна безопасно?

Как да използвате обществена тоалетна безопасно?

Обществената тоалетна не е най-чистото или най-приятното място, което трябва да посещаваме, но понякога обстоятелствата се развиват по такъв начин, че се нуждаем от нея. Обществените тоалетни се използват от много хора и в резултат на това се натрупват огромен брой бактерии и микроби. Как можем да направим живота по-лесен и да посещаваме тоалетните извън вкъщи и да се чувстваме комфортно? Има някои правила как да използвате обществени тоалетни, които повечето от нас не знаят. Например, първата кабинка е по-чиста от другите.

Ще ви дадем 10 съвета, които ще ви помогнат да използвате обществени тоалетни без страх. 

1. Използвайте най-чистата кабинка

Когато отивате в тоалетната, опитайте да изберете кабинката, която изглежда най-чиста. Интересен факт е, че много хора предпочитат кабинки, които са по-далеч от входната врата. Така че погледнете по-отблизо номер едно - може би това ще бъде по-добър избор.

2. Не поставяйте вещите си на пода

Не поставяйте нищо на пода на обществена тоалетна. Микробите и мръсотията от обувките ще бъдат прехвърлени към вашите неща и в крайна сметка ще бъдат на вашите ръце. Вашата чанта заслужава най-доброто! Дръжте я на куката.

3. Вземете си протектори за седалката

Не е необходимо да се покрива тоалетната седалка с тоалетна хартия. Особено ако имате собствени протектори за седалката. Те могат да бъдат намерени в много магазини. След употреба ги изхвърлете незабавно. Такива протектори са за еднократна употреба.

4. Пускайте водата умно

По очевидни причини има много микроби върху бутона за пускане на водата. Увийте пръста си с тоалетна хартия и натиснете бутона тогава. Незабавно хвърлете хартията в кошчето или директно в тоалетната. Бързо се махнете от тоалетната и излезте от кабинката.

5. Мийте ръцете си с гореща вода

Измивайте ръцете си с гореща вода, защото ефективно се бори с микробите. Ако е възможно, използвайте сапун. Дръжте ръцете си под водата поне за 20 секунди.

6. Подсушете ръцете си с кърпите за ръце

Не изсушавайте ръцете си с горещ въздух. Не забравяйте, че микробите процъфтяват във влажна и гореща среда. По-добре е да търсите машина с хартиена кърпа. 

7.  Не докосвайте дръжката на вратата без хартиена кърпа или тоалетна хартия

Дръжките на вратите също са място за размножаване на микробите. Колко често мислите, че те са докоснати за един ден? Точно. Ето защо, преди да излезете от тоалетната, увийте ръката си с тоалетна хартия или хартиена кърпа. Завъртете дръжката на вратата с хартия и след като излезете от тоалетната незабавно хвърлете хартията в кошчето.

8. Използвайте дезинфектант

Винаги носете дезинфектанти за ръце с вас. Това е полезно, след като отидете в тоалетната, преди да ядете и след пътуване с обществен транспорт. 

9. Винаги използвайте ваши кърпички 

Животът е непредсказуем. Кой знае? Може би в обществената тоалетна няма да има хартия. По-добре е да бъдете предпазливи и да очаквате подобни ситуации. Така че носете в чантата си малка тоалетна хартия или, дори по-добре, мокри кърпички.

10. Не се колебайте да кажете на ръководството за мръсни обществени тоалетни
Модерните фирми се грижат за чистотата. Ето защо не трябва да се колебаете да им кажете, че нещо не е наред. Вашият сигнал ще помогне на компанията да стане по-добра. 
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay