Как да накараме злоядото дете да се храни?

Бъдете търпеливи с него

Как да накараме злоядото дете да се храни?

Тези от Вас, които имат деца, знаят за какво говоря. Има някои деца, които с мъки можеш да ги накараш да хапнат, или ядат твърде малко. Аз самата бях такова дете, с характер и злоядо. Не понасях да ми се определя кога и какво трябва да ям и го правех, когато аз поисках. От погледа на възрастен вече виждам, че това не е било правилно и знам колко притеснения създават тези деца на родителите си. Затова ще Ви дам няколко съвета как да надхитрите непослушковците.

Сервирайте храната за закуска, обяд и вечеря по едно и също време - по този начин то в един момент ще се научи, че това са установените часове  за храна и , ако не иска да остане гладно, трябва да се включи сега. Никой не обича задълженията, но е добре да бъде възпитано, че е хубаво да се храни в определени часове. С времето ще се получи естествено и то само ще Ви викат да слагате масата.

Бъдете търпеливи, когато му поднасяте нова храна - Някои деца са недоверчиви към нови храни, които не са опитвали досега. Трябва им време докато свикнат. Затова не ги насилвайте. 

Направете храненето един забавен процес. Нека то започне да го свързва с нещо наистина страхотно. Като например, знаейки, че седне ли на масата , мама и татко ще са заедно, ще говорят забавни неща, а храната винаги ще е поднесена по креативен и грабващ вниманието начин. Няма как да не поискат да си хапнат!

Взимайте го да пазарува заедно с Вас. Питайте го какво иска да купите, какво харесва и какво иска да му се приготви. Важно е да опознаем вкуса на децата си.

И все пак, не забравяйте, че има моменти, в които децата наистина не са гладни и не е необходимо да ги насилвате да ядат. Това може да ги направи нервни и да намразят яденето. Оставете ги да огладнеят, те сами ще потърсят да ядат.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay