Как да накарате детето да обича зеленчуци?

Нека заменим боклучавата храна с истинска!

Как да накарате детето да обича зеленчуци?

Това е доста трудна задача понякога. Децата се изкушават лесно от боклучавите храни и затова родителите са тези, които трябва да им покажат, че здравословната храна може да бъде и вкусна. Ето как.

Фразата "Зеленчуците са полезни" не помага. дори обратното. Просто включете зеленчуците в менюто на детето още в ранна детска възраст.

Като малко то още е неутрално към вкусовете на различните храна и не познава захарта, сладоледа и други вредни храни. Ето защо, колкото по-рано включите зеленчуците в храненето му, толкова по-добре.

Тайната на това да ги харесва е да ги готвите по различен начин. Така дори и с идентични съставки, ястията ще имат различен вкус и всеки път ще преоткрива нещо ново. По този начин зеленчуците няма да му омръзнат.

Можете да ги приготвяте на пара, да ги печете, да ги приготвяте на грил или да ги пържите, както и на супичка. Измисляйте интересни и вкусни комбинации и не се притеснявайте да експериментирате.

Ако детето не обича определен зеленчук, то можете да го сложите в огретен, пюре или някое друго ястие. Така то може и да не разбере, но пък да приеме необходимите му витамини.

Добре е детето да опитва от всички зеленчуци. Така то ще избере тези, които най-много му харесват.

Здравословното хранене е път към това човек да се чувства добре!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay