Как да подготвите дома си за гости за по-малко от 10 минути

Когато нямате достатъчно време преди гостите да дойдат

Как да подготвите дома си за гости за по-малко от 10 минути

Четвъртък вечер е и приятелите ви идват на вечеря. Децата обикновено ядат в кухнята и изчезват да си играят, затова е чисто. Вие вечеряте в трапезарята, след това се местите в хола, за да си говорите в по-неформална обстановка. Спокойно е и е красиво декорирано. Не много отдавна обаче мястото не е изглеждало по този начин. Тъй като сте били на работа цял ден, трябва да подредите и да направите дома си да изглежда  красиво за доста кратко време. Ето няколко съвета как да се справите с експресната декорация:

1. На път към вкъщи минете през цветарския магазин и купете свежи цветя. 

2. Вземете една голяма кошница, обиколете цялата къща и съберете разхвърляни играчки дрехи и пр. 

3. Изчистете всички видни повърхности. Най-вероятно разполагате с мокри кърпи за децата, така че вземете няколко и изчистете повърхностите на мебелите. Мокрите кърпи винаги могат да ви спасят в такава ситуация. Разбира се след това изчистете качествено, но мокрите кърпи ще ви спасят пред гостите. 

4. Цветятя, които сте купили от магазина, поставете във вази, но не ги слагайте на масата, за да можете да виждате гостите и да говорите с тях. Поставете цветятя на видно място, на което няма да ви пречат. 

5. Ако времето е хубаво, отворете прозорците, за да влезе свеж въздух и запалете ароматни свещи. Изберете аромат, който ще подхожда на сезона и храната, която ще сервирате. 

6. Преоблечете се и се освежете. Не пракалявайте с подготовките на външния си вид. Това не е официална вечеря, не са нужни прекалено стилни дрехи.

Преди да сте разбрали къщата изглежда страхотно, гостите са пристигнали. Гостите са впечатлени и се чудят как сте постигнали такъв резултат толкова бързо. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay