Как да приемем критиката по-лесно?

Как да приемем критиката по-лесно?

Повечето хора реагират негативно на критика. Обикновено приемаме критиката като знак, че някой не ни харесва, като лоша обратна връзка. Това може би не винаги е така и не бива да хабите излишна енергия, за да реагирате зле към критиката. Може да ви отнема малко време, но ако успеете да свикнете да използвате критиката като градивна, ще имате много ползи от нея.

Работете над реакцията си към критиката

Не всяка критика е нападка и не всяка е неоправдана. Просто изслушайте какво има да каже събеседника ви без да отвръщате. Вместо да търсите отговор, помислете върху смисъла на думите му, преборете се с нуждата да отговорите. Каквото и да минава през ума ви, останете спокойни.

Приемете обратната връзка

Започнете да приемате критиката като ползотворна проверка на мнението на другите. За това е важно да слушате, повече от колкото да се защитавате. Запомнете нещата, които са ви казаи и започнете да работите над слабостите си.

Кажете "благодаря"

Когато ви критикуват, особено когато мислите, че е  оправдано, благодарете на човека, който има смелостта да ви каже как стоят нещата. Не се опитвайте да го направите саркастично, а откровено. Ако го направите правилно отсрещната страна ще види вашата готовност и желание да се промените и ще ви подкрепи.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay