Как да се грижите за себе си, докато сте си вкъщи по празниците

За да избегнете стреса

Как да се грижите за себе си, докато сте си вкъщи по празниците

Прибирането вкъщи за празниците е едно прекрасно пътуване, което чакаме с нетърпение всяка година. Посещенията на семейството стават все по-редки, затова времето, прекарано заедно по Коледа, разменянето на подаръци и семейните вечери са страхотни, но и много стресиращи понякога.

За тези обаче, които имат сложни семейни отношения, коледните празници могат да бъдат много стресиращи. Не искаме това напрежение да провали почивката ви, затова ще ви дадем няколко съвета за това как да се грижите за себе си в тази среда.

Когато празниците наближат, трябва да сте наясно с вашите емоционални нужди. Важно е да знаете границите си. Следващите навици са полезни за всякакви случаи и ще ви помогнат да бъдете емоционално уравновесени.

  1. Тренирайте

    Ако сте от хората, които тренират редовно, за да освобождават напрежението, не прекъсвайте тренировките си по празниците. Прекъсването на тренировките ще доведе до натрупване на енергия, която не изразходвате и тази енергия може да се превърне в агресия. Отидете в близката фитнес зала или потичайте в квартала.

  2. Пазете времето за себе си

    Починете си, ако имате нужда. Отидете на кафе или сладкарница, гледайте телевизия в продължение на няколко часа. Не отнемайте от времето си за презареждане.

  3. Казвайте "не"

    Възможно е близките ви да ви молят за повече помощ, отколкото можете да им дадете. Подайте им ръка, но не позволявайте да бъдете затрупани от излишна работа. Учтиво им обяснете, че имате нужда и от почивка.

  4. Изберете интересно занимание

    Вместо да седите на дивана и да ви задават въпроси за работата и за любовния ви живот по 100 пъти, предложете някаква забавна семейна дейност- някаква игра, разходка, филм или каквото ви хрумне.

  5. Вземете си душ

    Ако в къщата е пренаселено и единственото време, което имате за себе си е времето, в което се къпете, си взимайте по-дълги душове. Освен това горещият душ има успокояващ ефект

  6. Излезте с някой (1 човек)

    Вземете сестра, брат, братовчед, няма значение кой и излезте. Един хубав разговор ще ви помогне да се отърсите от шума и навалицата вкъщи. Това ще ви помогне да се фокусирате върху положителните неща.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay