Как да се справим с фалшиви приятели?

Как да се справим с фалшиви приятели?

Да знаете кои са истинските ви приятели и кои само се преструват, че са такива е трудна, но важна задача и част от нашето личностно израстване. Приятелите могат да ни дават подкрепа и сили, но не всички от тях са това, за което се представят. Когато разберете кои са те, ще имате шанс лесно да се разберете с тях и да не допускате негативно влияние. Разбира се, "лош приятел” не е задължително да бъде лош човек, просто той/тя не се отразява добре на вас. Съвети как да разпознаем и да се справим с такива хора ще намерите надолу в статията:

Как да познаем кой е верен приятел и кой не?

Първата крачка в справянето с тези хора е да разберем кои са те и да ги накараме да разкрият истинската си същност. За да пристъпите напред към разпознаването им вижте как реагират те спрямо вас, когато знаят, че имате нужда от тях. 

Говорете с тях

Можете да проведете разговор с тях и да кажете всичко, което мислите. Така можете да разберете, защо се отнасят по този начин и можете да се опитате да спасите приятелството си, ако изясните неясните неща и смятате, че отношенията ви имат бъдеще. Когато проведете истински разговор, ще разберете дали нещата могат да бъдат поправени.

Справете се обидата

Когато разберете, кои са тези хора и установете, че приятелството ви не е истинско, оставете ги да се отдалечат от вас и ще преодолеете обидата и болката. Запомнете, че важното е, че вие сте останали истински в приятелството. Поплачете докато ви мине, ще се се справите с емоцията. Това ще ви даде възможност да прекарвате повече време с истинските си приятели.

Поставете граници

Поставете граници в отношенията си. Може да не искате да зачеркнете напълно отношенията си, но не можете да ги допускате толкова близо. Поставете граници и се уверете, че вие сте ги заявили ясно. Границите включват и нещата, които споделяте за личния си живот. 

Говорете с приятелите, на които вярвате

Не трябва да се справяте със стреса сами и да преодолеете разочарованието от фалшив приятел сами. Можете да говорите за това с тези, на които можете да разчитате. Споделете проблема и помолете за съвет. Попитайте ги какво мислят за този човек, преди да сте споделили за проблема, за да получите безпристрастно мнение.

Бъдете уверени

Не се страхувайте да оставите хора да продължат напред. Подбирайте приятелите си, така ще се спестите много разочарования и ще разберете какви са хората около вас. Тези, които ви обичат такива каквито сте ще останат и ще знаете, че са истинските.

2 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay