Как да спите по-добре с партньора си

Как да спите по-добре с партньора си

Когато става дума за спане с любимия, всичко изглежда много романтично, но всъщност може в крайна сметка да бъдете много разочаровани. Тежко дишане, кражба на завивката, хъркане, преобръщане на всяка секунда: това са само част от нещата, които биха могли да нарушат спокойния ви сън. И все пак, има някои неща, които можете да направите, за да направите сънят в прегръдките на любимия мъж по-приятен. Когато спите с партньора си, тялото ви отделя ендорфин, хормонът на любовта. Това също заздравява отношенията и сближава партньорите. Само трябва да си паснете и всичко ще бъде перфектно. Ето няколко съвета за по-приятни нощи с любимия човек: 

1. Кажете "Не" на технологиите

Извадете устройствата от спалнята. Двойките, които имат успешни връзки, не внасят смартфоните си в спалнята. Нещо повече, без значение дали сте с партньора си или не, телефонът ви няма място в леглото. Той нарушава качеството на съня. Добре е дори да нямате телевизор в спалнята. Добре е да има само лична комуникация. Отделете това време от денонощието един за друг. Освен това, ако не сте се наспали добре, на сутринта ще бъдете раздразнени и може да се скарате.

2. Изберете подходящ матрак

Когато купувате матрак, трябва да се съобразите с това, че ще спите заедно с партньора си. Първо, той трябва да бъде достатъчно голям, за да не ви бъде тесно. Второ, матракът трябва да бъде такъв, че да не усещате прекалено много движенията на другия. И третото нещо, на което трябва да обърнете внимание е твърдостта на матрака. Ако единият обича по-меки матраци, а другият- по-твърди, изберете нещо средно. 

3. Използвайте отделни завивки

Много е хубаво да се гушнете под общо одеяло, но това лесно може да се превърне във война. Ако всеки от вас има отделна завивка, вероятността някой от вас да се събуди измръзнал е по-малка. 

4. Правете секс преди да заспите

Сексът е нещо много интимно, което сближава партньорите и заздравява връзката. Но има много добра причина да правите секс именно вечер, преди да заспите. Научно доказано е, че сексът преди лягане води до по-добър сън. Сексуалната активност, която води до кулминация, освобождава ендорфини и допамин, които спомагат за намаляване на стреса и успокояване на тялото. 

5. Лягайте си по едно и също време

Важно е да си лягате заедно, за да не събуждате партньора си, ако например си лягате по-късно. Същото така, времето, пред което спите заедно е от решаващо значение за интимността. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay