Как се справят jenite с летните горещини

Вижте какъв е отговорът според резултатите от нашата анкета

Как се справят jenite с летните горещини

Лятото на 2014 година определено не спира да ни изненадва - традиционните горещини, с които сме свикнали, ни се "натрапват” все по-рядко. Въпреки това обаче не можем категорично да се оплачем от липсата на топли дни. И именно понеже са рядкост - им се наслаждаваме докрай!

През месец юли ви попитахме как се справяте с летните горещини, като ви предоставихме възможност да изберете между пет различни варианта. И сега, благодарение на вашите близо 500 отговора, можем да направим заключение за това какви са предпочитаните от jenite начини за преминаване през жарките летни следобеди и наситените с топъл въздух нощи.

Как се справят jenite с летните горещини

Най-малък брой от гласовете на нашите читателки, за наше огромно съжаление, получава първият възможен вариант - само 9,5% от всички участвали в анкетата се спасяват от горещините, като прекарват дните си край басейна или морето. Което ни кара да се запитаме защо разхлаждащата вода, шезлонгът и леките коктейли, поднесени "на тепсия” под чадъра, не са любими на по-голяма част от дамите. Може би просто нямат възможност постоянно да "отскачат" до морето, което въобще не ни харесва като опция.

Как се справят jenite с летните горещини

Знаете, че облеклото играе съществена роля в начина, по който се чувствате, и то не само по време на топлите сезони, а през цялата година. Ефирните и леки материи осигуряват на тялото прохлада и свежест, които са ключов фактор в постигането на така желания комфорт през лятото. Именно носенето на комфортни дрехи в светли цветове заема четвърто място в нашата класация с 18,3% от гласовете ви.

Как се справят jenite с летните горещини

Дойде време да навлезем в челната тройка. Само с по-малко от един процент използването на климатик вкъщи и на работното място изпреварва удобното облекло в "битката” за третото място. Любимият уред на 19,1% от гласувалите през лятото изглежда е климатикът. Без него атмосферата в работа вероятно би била доста нажежена…

Как се справят jenite с летните горещини

Подгласник на номер 1, с 23,4%, е вземането на душ и пиенето на разхладителни напитки. Този метод за справяне с летните горещини е не само ефективен, но и приятен. Трябва обаче да се практикува доста често, за да се усети реален ефект.

Как се справят jenite с летните горещини

Едно от най-сигурните бягства от немилостивите слънчевите лъчи несъмнено е просто да не се излагате на тяхното влияние. Явно така смята и мнозинството от нашите читателки, тъй като най-голям брой от тях (29,7%) се справят с проблема, като не излизат в жегата, а ако се наложи - вървят по сянка. Разумно поведение, което обаче до голяма степен лишава живота ви от забавни спомени и незабравими летни преживявания.

От анкетата става ясно, че що се отнася до справяне с летните жеги, jenite залагаме на изпробвани методи, които могат да се осъществят лесно и в домашни условия. Така стоенето вкъщи с или без климатик се оказва по-практикувана дейност от прекарването на приятни слънчеви дни на плажа или край басейна.

Какъвто и да е вашият предпочитан начин за бягство от августовската топлина, не забравяйте, че лятото е сезонът на първичните преживявания и щурите идеи! Случи ли ви се да забравите това, "смазани” от неумолимото влияние на слънчевите лъчи, си припомнете тази вдъхновяваща мисъл на американския писател Рей Бредбъри: "Вземи лятото в ръка, налей си лято в чашата, в мъничка чашка, разбира се, в най-мъничката детска чашка; смени сезона в своята кръв, като повдигнеш чашата до устните и в тях излееш лято…”

Още сега гласувайте в новата ни анкета и споделете с кого ще прекарате лятната си отпуска. Ако искате да четете още интересни материали, станете част от страница на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 07.08.2014|22:05
Май всеки се спасява както може.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay