Какво научих от загубата на девствеността си на 13

Чудили ли сте се как загубата на девствеността в ранна възраст може да ви повлияе?

Какво научих от загубата на девствеността си на 13

Важно е всички малки момичета да знаят какво е самоуважението и да го имат.

Аз загубих девствеността си, месец, след като навърших 13.

Не се срамувам от този факт, но съжалявам за неспособността си да чакам. Не да чакам "единствения", но поне да изчакам по-добър човек и по-добри обстоятелства.

Първият ми път не беше с приятелят ми, а със семеен приятел, с когото имах отношения, само за да дразня приятелят ми.

В края на краищата е болезнено очевидно колко далеч бях от "готова да правя секс". Като премисля всичко, което се случи, бях крайно неготова, несигурна, неинформирана. Бях напълно неподготвена за всичко, което ми се случи.

Не бих казала, че съм била глупава или наивна, или че лесно са ме убедили, защото никой никога не ми е говорил за това.

По това време, мислех, че това е всичко, което искам. Но бях толкова незряла и несигурна, че бях готова да отида на всякакви дълбочини, за да задържа вниманието на момче, дори ако това означаваше да предам девствеността си, сякаш съм я намерила на улицата.

Но това, от което най-много ме боли, е, че през месеците, довели до загубата на девствеността ми, аз се доверих на леля ми за това.

Тогава тя поговори с мен, а посланието й все още кънти в главата ми, въпреки че тогава не я послушах.

В общи линии тя каза: "Трябва да изчакаш колкото е възможно по-дълго, защото всеки човек, с когото правиш секс, ще вземе малко парче от теб. С колкото повече "неправилни мъже" спиш, толкова повече ще губиш себе си."

Тя се държа с мен като с възрастен човек, а не като с дете, каквото всъщност бях и аз оценявам това. За съжаление, не бях достатъчно зряла, за да разбера посланието й.

В онзи момент, мислех, че разбирам какво ми казва и че съм разбрала посланието, но се оказа, че е трябвало да минат много години и 8 партньора, за да разбера какво наистина е имала предвид.

Сега, на почти четвърт век, периоди на самота и връзки, имах много време да помисля за миналите ситуации и за това, което искам за себе си в бъдеще.

Признах думите й за истина за пръв път, когато се разплаках по време на сексуална среща с приятеля ми от 8-ми клас, заради когото загубих девствеността си.

Въпреки че никога не сме спирали да правим секс, откакто започнахме в гимназията, аз пожелах нещо по-дълбоко и интимно- интимност и любов. Нито едно от двете не можеше да бъде намерено в мъжете, с които правех секс. И след всичките тези години на секс с него, аз разбрах колко безсмислен е сексът.

Откакто започнах да правя секс, преди близо 12 години, загубих себе си много пъти. Леля ми беше права: с всеки нов партньор, който се оказваше, че не е "единствения", чувствах как част от душата ми се изпарява.

Но в името на това, да не живея живот, изпълнен със съжаление, трябва да призная, че съм изминала толкова дълъг път и не знам, дали щях да бъда там, където съм сега, без да съм имала такъв опит толкова млада.

В известен смисъл се чувствам облекчена, че преминах през тези неща по това време от живота си.

Въпреки че все още се боря с ежедневните несигурности и отношенията ми с мъжете, не е нищо толкова страшно и саморазрушително, колкото да правя секс с човек, недостоен за моето време или тяло, само за да накарам бившия ми да ревнува.

Вече не позволявам на мъжете да взимат част от мен по този начин отново- нещо, което ми се иска да съм осъзнал по-рано.

В момента се чувствам напълно удовлетворена, това ще бъде докато разбера какво ми липсва и какво ми трябва. Не мога да кажа колко дълго ще трае това, но засега се чувствам добре.

Радвам се да възстановя себе си и душата си, да бъда отново цяла и отворена към любовта по начин, който никога не съм знаела, че мога да бъда.

Аз съм сама, без секс и в мир със себе си.

Но и за пръв път от доста време имам по-добро чувство за самооценка. 


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

17 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay