Кога безобидните забележки се превръщат в психологически тормоз

Кога безобидните забележки се превръщат в психологически тормоз
Canva

Преходът от конструктивни критики и безобидни забележки към психологически тормоз зависи от индивидуалните чувства, границите и възприятия на всеки човек. Въпреки че е трудно определено да се постави времева рамка или конкретен момент, има някои признаци, които могат да намекнат за преминаването от конструктивна обратна връзка към тормоз:

Регуляронст

Когато забележките и критиката станат систематични и постоянни, вместо единични случаи, това може да се счита за потенциален признак за проблем.

Неблагоприятно въздействие

Ако забележките създават отрицателно въздействие върху емоционалното и психическото благополучие на човека, това може да бъде индикатор за нещо нередно.

Изолация и оттегляне

Когато човек се оттегля или изолира от партньора поради страх от критика или оценка, това може да свидетелства за възникващ проблем.

Намаляване на самочувствието

Ако забележките имат за резултат намаляване на самочувствието и увеличаване на чувството за недостойност, това може да бъде опасен знак.

Нарастване на напрежението

Ако връзката се характеризира със силно напрежение и често критикуване, това може да е стъпка към психологически тормоз.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay