Кое е най-подходящото време да заживеете с партньора си?

А Вие отговаряте ли на тези критерии?

Кое е най-подходящото време да заживеете с партньора си?

Идеята за съвместно съжителство е колкото вълнуваща, толкова и ужасяваща. Това е така, поради факта, че тази стъпка е много сериозна и дава началото на съвсем нов етап в отношенията. Всичко става някак по-интимно. Въпреки че получаваме хиляди съвети от семейството и приятелите си, вземането на решението дали да се преместите заедно или не, обикновено е много трудно.

Ако някой ви каже, че има точно определен момент, в който трябва да направите тази крачка или че трябва да се от точно определено време заедно, за да заживеете заедно, не го слушайте. Всяка връзка е различна, развива се по различен начин и за всяка двойка има различен подходящ момент. Всичко е строго индивидуално, така че не се повлиявайте от чуждото мнение и не бройте месеците, годините и т.н.

Това е решение, основаващо се на това на какъв етап е връзката ви, а не на това от колко време сте заедно. Това е най-важното, което трябва да помните.

Ето какви съвети дават терапевтите:

1. Да сте заедно от поне 1 година

Дори от по-дълго, ако е възможно. Една година е достатъчно време, за да може една двойка да премине през повечето предизвикателства. Терапевтите твърдят, че преместването заедно е много по-деликатен момент, отколкото планирането на сватба, например. Изключитело важно е да имате стабилна връзка, преди да предприемете тази стъпка, защото в противен случай, това може да се окаже пагубно за отношенията ви.

2. Трябва да сте сигурни, че се познавате достатъчно добре

Уверете се, че познавате много добре новия си бъдещ съквартирант. И не става въпрос да знаете любимия му цвят или как пие кафето си. Трябва да познавате неговите навици, странности, мисли, разбирания и т.н. Трябва много добре да обмислите дали сте способни да се разбирате с този човек, чисто битово, преди да заживеете заедно. Никой не иска едно неоправено легло или едни неизмити чинии да провалят връзката му, нали?

3. Не трябва да има никакви външни фактори, които да влияят на решението ви

Една от най-големите грешки, които хората правят, е да се преместят заедно по финансови причини. За съжаление, доста често се случва единият от двамата да не е моногамен или чувствата да са изчезнали, но хората продължават да живеят заедно, защото "са зависими" един от друг.  Няма такова нещо. Някой не е зависим от никого. Ако по някаква причина не сте щастливи, просто опаковайте багажа си и се изнесете.

4. Когато всички карти са на масата

Ако мислите, че мотивите на партньора ви за това да се преместите заедно са съмнителни, това е проблем. Например ако мислите, че той е зависим или разтрвожен, ако смятате, че ще ограничи контактите ви със семейството и приятелите и т.н., откажете се докато е време. Много е важно да се изясните и между вас да няма недоизказани неща, преди да направите тази крачка.

5. Когато сте на едно мнение за бъдещето

Най-подходящият момент за една двойка да се премести заедно е когато двамата са установили точно какво искат от тази връзка и какво очакват от нея в дългосрочен план. Поговорете, разберете какво иска единия, какво иска другия и съвсем трезво вземете решението дали плановете ви съвпадат или може би вървите в различни посоки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay