Колко дълго се срещат двойките, преди да се оженят

По-дълго е, отколкото предполагате

Колко дълго се срещат двойките, преди да се оженят

По-голямата част от хората на планетата биха казали, че когато решат да сключат брак, биха желали да останат женени до края на живота си. Очевидно, това не винаги се случва, но нови данни показват, че хората предприемат една важна стъпка, която може да им помогне да избегнат развода: Те се срещат по-дълго.

Тази информация идва от уебсайт за планиране на сватби в Обединеното кралство. За проучването, уебсайтът анкетира 4000 наскоро женени двойки и попитали, заедно с други неща, колко дълго са били в отношенията преди да са сключили брак. Отговорът е: 4,9 години средно.

Но данните са дори по-точни. Една средностатистическа двойка се среща 17 месеца, преди да заживеят заедно, живеят заедно около 22 месеца, преди да се сгодят и след това минават около 20 месеца, преди да сключат брак. Средно двама души живеят заедно 3,5 години, преди сключат брак. И много двойки, които минават по този маршрут. 89% от хората живеят заедно, преди да са сключили брак.

Също така хората изчакват по-дълго, преди да се оженят, което не е особено изненадващо. Жените средно се омъжват на почти 31-годишна възраст, докато мъжете се женят на почти 33-годишна възраст. Повечето анкетирани заявяват, че са имали средно 2 сериозни връзки, преди да срещнат "Единствения".

Очевидно, мнозинството от хората гледат на брака като на партньорство, което е добре. Почти 85% казват, че са обсъждали брака, преди предложението и 83% не са изпитвали никакъв натиск да се оженят.

Почти всички казват, че се женят, за да покажат, че са отданени на партньора си, докато много малко цитират социален натиск, финансови причини и удобство за причини за сключване на брак. Двойките също смятат, че изборът им е добър - 95% казват, че биха препоръчали на други хора да се оженят и 85% казват, че връзката им е по-силна от преди. Осемдесет процента също заяват, че са още по-силно свързани един с друг, след като са женени, а 60% казват, че са по-щастливи, отколкото някога са били.

Броят на разводите е на най-ниското си ниво от 1971 г. насам, отбелязва проучването.

Очевидно изборът кога да се ожени е личен и всяка двойка е различна. Можете да имате силен, здрав брак както ако сте се оженили на 25, така и ако сте се оженили на 35. Но ако усещате натиск от приятели и роднини, не забравяйте да отбележите, че е съвсем нормално да изчакате.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay