Мъдрите съвети на една жена към нейното 20-годишно Аз

С годините научаваме много ценни житейски уроци

Мъдрите съвети на една жена към нейното 20-годишно Аз

Ако можехте да се върнете назад във времето и да дадете съвет на по-младото си Аз, бихте ли го направили? Разбира се, че да. Няма да е никак лошо да получите ценен житейски съвет от една по-мъдра и по-зряла жена.

Една жена на 30 е по-силна, по-независима и по-успяла. Нейната увереност личи, а способността ѝ да се справя с проблемите е доста по-голяма. Тя е преминала през объркващия и хаотичен период на двайсетте и е готова да отвори нова страница.

За това днес ви предлагаме да прочетете съветите на жените, които вече са на 30 и са минали по трънливия път на съзряването. А ако вече сте преминали 30-годишната граница, не се тревожете. Независимо на колко години сте, 30-годишното ви Аз има на какво да ви научи.

1. Опитай да не съдиш другите жени
Зад всяка усмивка, смях или сълза се крие някаква история. Не бива да бързате да съдите останалите и техния живот, защото никога не може да бъдете наясно с цялата история. Запомнете, всички жени се стараят да бъдат най-добрата си версия - точно като вас!

Мъдрите съвети на една жена към нейното 20-годишно Аз

2. Спестявай
Трудно на практика, но много важно. Дори и да има огромна разпродажба в мола, ограничавайте се и се самоконтролирайте. Не искате да останете без заплата в рамките на ден или пък да плачете над кредитната си карта.

3. Инвестирай в спомени, а не във вещи
Най-новият телефон от дадена марка може да изглежда адски примамлива оферта, но в крайна сметка няма да запомните младините си с тази скъпа покупка. По-добре е да харчите парите си за пътувания и срещи с любимите хора - това са спомените, които остават завинаги в сърцата ни.

4. Спри да се тревожиш за всичко
Докато станете на 30 ще осъзнаете, че 80% от нещата, за които сте се тревожили някога, са били абсолютно незначителни.

5. Научи повече за репродуктивното си здраве
Важно е да следите здравословното си състояние. Посещавайте гинеколога си редовно, допитвайте се до него за всичко, което ви интересува и си правете профилактични прегледи.

Мъдрите съвети на една жена към нейното 20-годишно Аз

6. Няма нищо лошо в това да имаш малко приятели
Загубата на някои от приятелите е част от порастването. Понякога просто пътищата и интересите се разделят. Важно е качеството, а не количеството. Верните приятели са истинско съкровище, а бройката им никога не е била от значение.

7. Дръж се любезно, мило и професионално
Помнете, че винаги трябва да подхождате с добро към хората, но си знайте и границите, за да не се възползват от добрината ви.

8. Знай кога да кажеш "Да” и кога "Не”
Възможности ще идват по много и колкото и да ви се иска да се възползвате от всяка една, по-добре недейте. Трябва да се научите да избирате онези, които си заслужават времето и усилието. Не се старайте да угаждате на всички и следвайте желанията си.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay